torstai 8. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 8.1.2015



1. Moos. 18:20 -19.38
Puuduttava tarina Sodomasta ja Gomorrosta. Tätä kertomusta homofobikot ovat käyttäneet aseena tasa-arvoista lainsäädäntöä vastaan. Kummallista että myytillä, jolla ei ole reaalimaailman relevanssia, perustellaan nyky-ajan moraalittomuutta. Jokaisella ajalla ovat olleet omat ahdasmieliset moralistit ja silti maailma on paljon parempi paikka kuin 100 vuotta sitten, 1000 vuotta sitten tai vaikka oletetun Sodoman ja Gomorran aikoihin. Eipä kyllä ole näyttöä, että Sodoma ja Gomorra olisivat olleet sellaisia kuin Raamattu ne esittää. Lieneekö koko kaupunkejaan ollut olemassa?
Loot pakenee tuhotuvasta kaupungista, mutta Lootin vaimo muuttuu suolapatsaaksi, kun sattui syyllistymään niin mitättömään pikku rikkeeseen kuin vilkaisu taakse. Jahve masinoivat rangaistukset eivät muutenkaan ole Raamatussa linjassa rikkeen vakavuuden kanssa. Kansanmurhat, raiskaukset, ryöstöt ja orjuus ovat jopa suositeltavia, mutta pikku rikkeistä seuraa yleensä kuolemantuomio. Häijy sadisti tämä jumala mitä tulee rangaistuksiin.
Loot vetää kovat kännit kuten Nooa aiemmassa tarinassa. Tällä kertaa Lootin tyttäret hässivät isänsä kanssa. Siitä on sitten tulossa lapsia. Tämänkin sukurutsan Raamattu hyväksyy muitta mutkitta. Oikeastaan Loot oli aika kova kundi kun sai aikaan kunnon erektion, vaikka oli niin kännissä, ette muista tapahtumista mitään.

Matt 6:25 – 7:14
Tässä taas promotaan itsestään huolehtimista vastaan. Ei pitäisi huolehtia ravinnosta, ei pidä varautua tulevaisuuteen.
Vain kuoleman kultin johtaja voi esittää jotain näin typerää.
Juttu jatkuu sillä, että yksinkertaisia ihmisiä kehotetaan etsimään jumalaa. Lopputuloksena on aina se sama: kaikki inhimillinen, ihmiselle luontainen uteliaisuus ja tiedonhalu on turmiollista.
Monet fundamentalistit pitävät tätä vieläkin jostain kumman syystä ideaalina elämäntapana.

Ps. 8:1-9
Pelkkää perusteetonta Jahven ylistystä. Retoriikkakin on surkeaa ja vielä surkeampaa. Ihan silkkaa paskaa taas kerran.

Snl. 2:6 -15
Taas kerran viisautta käytetään oudossa merkityksessä. Tietämättömyyttä pidetään viisautena, joka sotii jo viisauden määritelmää vastaan. Koko Raamatun ajan Jahve on mahdollisimman kaukana viisaudesta, ja täten Jahve on suuri kusettaja ja paskanpuhuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti