torstai 15. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 15.1.2015



1. Moos. 31:17 – 32:12
Ja tarina alkaa: ”Silloin Jaakob nousi ja pani lapsensa ja vaimonsa kamelien selkään.” Tämä onkin oleellinen tieto. Ei tuohon aikaan ja tuolla ilmansuunnalla paljon muita kulkupelejä ollut.
Sitten Jaakob ja Laaban sopivat. Raamatussa kaikilla tuntuu olevan aina huonot välit jonkun kanssa. Raamatun henkilöt eivät juuri osanneet elää toistensa kanssa sovussa. Tämäkö esimerkillistä?
Jakso päättyy: ”Pelasta minut veljeni Eesaun käsistä, sillä minä pelkään, että hän tulee ja tuhoaa minut sekä äidit lapsineen.” MOT

Matt. 10:26 – 11:6
Jeesus julistaa: ”Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin paljot varpuset.” Olipa taas kerran typerä heitto viisaaksi väitetyltä mieheltä. Kuka näitä vertauksia oikein keksi?
Jakeissa 32-42 Jeesuksen julistus käy megalomaaniseksi. Tuossa blogini alkutaipaleella otin kantaa Jeesuksen hulluuteen. Näissä jakeissa paljastuu taas kerran Jeesuksen mielipuolisuus.
Jakso päättyy siihen, että Jeesus vähättelee jo vangittua Johannes Kastajaa. Eipä Jeesus antanut paljon arvoa kanssaihmisilleen, mikä sekin on jo pahan megalomanian oire.

Ps. 13: 1-6
”Valaise silmäni, etten nukkuisi kuolemaan,”
Turhaa parran pärinää. Eipä tuo Jahve paljon puuttunut asioiden kulkuun paitsi jos tarvittiin ruumiita.

Snl. 3:16 -18
”Pitkä ikä on sen oikeassa kädessä, vasemmassa rikkaus ja kunnia.”
Tätäkö pitäisi pitää viisauskirjallisuutena? Eikö kaikkivaltiaaksi väitetty Jahve pystynyt parempaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti