perjantai 23. tammikuuta 2015

Lasarus - haiseva raato



Jeesus kuvaillaan usein hyveellisyyden perikuvana. Raamatun mukaan kuva on väärä. Jeesus manipuloi häikäilemättömästi ihmisiä pönkittääkseen omaa julkisuuskuvaansa. Ihmiset olivat Jeesukselle pelinappuloita. Kunnon salaliitto saatiin aikaan, kun Jeesus ja hänen isänsä Jahve, vehkeilivät ihmisiä vastaan.
Tapaus Lasarus on vain yksi hyvä esimerkki Jeesuksen kusipäisyydestä.

1 Muuan Lasarus-niminen mies oli sairaana. Hän asui Betaniassa, samassa kylässä kuin Maria ja tämän sisar Martta. 2 Maria oli se, joka voiteli Herran jalat tuoksuöljyllä ja kuivasi ne hiuksillaan, ja sairas Lasarus oli hänen veljensä. 3 Lasaruksen sisaret lähettivät Jeesukselle sanan: "Herra, rakas ystäväsi on sairaana." (Joh. 11:1-3)

Tässä on sairas mies, jonka ystävä Jeesus oli. Sairaan sisarukset tulivat avuntarpeessa Jeesuksen luo. Mitä Jeesus teki?

5 Jeesus rakasti Marttaa ja hänen sisartaan sekä Lasarusta. 6 Kuultuaan Lasaruksen sairastavan hän viipyi vielä kaksi päivää siellä, missä silloin oli, 7 mutta sanoi sitten opetuslapsilleen: "Nyt lähdemme takaisin Juudeaan." (Joh. 11:5-7)

Sen sijaan että olisi kiirehtinyt sairaan luo, Jeesus lusmuilee pari päivää ilman pätevää syytä ennen kuin lähtee Lasaruksen luo. Soittamalla hätänumeroon 112 apua tulee nopeasti. Tässä Lasaruksen hätätapauksessa vastinaika oli todella surkea. Lasarus on tällä välin jo kuollut. Lasaruksen siskot Martta ja Mariaovat murtuneita, koska Jeesus olisi voinut estää tragedian.

33 Kun Jeesus näki itkevän Marian ja hänen kanssaan tulleet juutalaiset, jotka hekin itkivät, syvä liikutus valtasi hänet, 34 ja hän kysyi: "Missä hänen hautansa on?" "Herra, tule katsomaan", he vastasivat. 35 Jeesus itki. 36 Juutalaiset sanoivat: "Katsokaa, kuinka rakas Lasarus hänelle oli." (Joh. 11:33 -36)

Jeesuksella saattoi hieman huono omatunto tekemättä jättämisistään. Jeesuksen luonne – sellaisena kuin Raamattu sen kuvaa – ei kuitenkaan sovi myötätuntoiselle miehelle. Jos Jeesus olisi toiminut ajoissa, Lasaruksen ei olisi tarvinnut kohdata mahdollisesti kivuliasta kuolemaa. 

Jeesus ei kuitenkaan aluksi tehnyt mitään, koska hän halusi vain tehdä vaikutuksen ihmisiin edistääkseen omaa asiaansa. Tällaista käytöstä voi odottaa Pohjois-Korean diktaattorilta, mutta ei hyveelliseksi väitetyltä jumalhahmolta.

Aina kun puhutaan jumalan (tai Jeesuksen) kunniasta, on tosiasiassa kyse egosta. Jumala ja Jeesus kärsivät itsetunto ongelmista tarviten jatkuvaa egonsa pönkittämistä ylistyksen muodossa. 

Jeesuksen tahallinen viivyttely ilmenee seuraavasta:
5 Kun Jeesus oli saapunut Kapernaumiin, muuan sadanpäällikkö tuli hänen luokseen ja pyysi häneltä apua 6 sanoen: "Herra, palvelijani makaa kotona halvaantuneena, kovissa tuskissa." 7 Jeesus sanoi: "Minä tulen ja parannan hänet." 8 Mutta sadanpäällikkö vastasi: "Ei, Herra, en minä ole sen arvoinen, että tulisit kattoni alle. Sano vain sana, ja palvelijani paranee.” (Matt. 8:5 -8)
ja
13 Sitten Jeesus sanoi sadanpäällikölle: "Mene. Tapahtukoon niin kuin uskot." Sillä hetkellä palvelija parani. (Matt 8:13)

Katkelman mukaan Jeesuksella oli hallussaan sellaisia voimia, ettei henkilökohtainen läsnäolo edes ollut tarpeellista. Johtopäätös on, että Lasaruksen tapauksessa Jeesus toimi perin vittumaisesti vain oman egonsa tähden. Jeesus oli täysi mulkku mieheksi.

Vielä yksi lisäesimerkki:
1 Tien sivussa Jeesus näki miehen, joka oli syntymästään saakka ollut sokea. 2 Opetuslapset kysyivät häneltä: "Rabbi, kuka on tehnyt sen synnin, jonka vuoksi hän on syntynyt sokeana? Hän itsekö vai hänen vanhempansa?" 3 Jeesus vastasi: "Ei hän eivätkä hänen vanhempansa. Niin on tapahtunut, jotta Jumalan teot tulisivat hänessä julki. (Joh. 9:1 -3)

Tässä kertomuksessa Jahve masinoi yhden ihmisen sokeuden, jotta voisi myöhemmin tehdä vaikutuksen ihmisiin. Tämä on aivan sekopäistä käytöstä jumalaksi kutsutulta oliolta.
Jahve ja Jeesus syyllistyvät toistuvasti rikoksiin ihmiskuntaa vastaan. Uskovien kannalta on hälyttävää, että heidän idolinsa onkin egomaanikko. Vaikka Raamattu onkin fiktio, miljoonat ihmiset pitävät sitä totena huomaamatta, että…
…Lasaruksen raato löyhkää Jeesuksen perseilyn takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti