maanantai 12. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 12.1.2015



1. Moos. 26:17 – 27:46
Iisak näkee näkyjä. Jahve tekee taas yhden liiton, tällä kertaa Iisakin kanssa: Aika inhimillistä toimintaa kaikkivoivaksi väitetyltä olennolta. Ei kovinkaan pätevää oikeudenmukaiseksi väitetyltä oliolta.
Onhan sekin väite kuultu, että jopa jalkapallo-otteluissa Jahvella on suosikkinsa.
Jaksossa myös hankitaan esikoissiunaus ketkuilemalla. Jahve selvästi kannattaa epärehellistä toimintaa antamalla tämänkin tapahtua. Asia ei ole lainkaan yllättävää, koska Jahve on täysi konna.
Tässäkin yhteydessä tulee orjamoraali esille Iisakin sanoessa kusetetuksi tulleelle Eesaulle: ”Minä olen asettanut hänet sinun herraksesi, antanut kaikki hänen veljensä hänelle palvelijoiksi sekä varustanut hänet jyvillä ja viinillä. Mitä voisin enää tehdä sinun hyväksesi, poikani?"
Raamatun mukaan kannattaa siis olla konna.

Matt 9:1 -17
Jeesus parantaa halvaantuneen. Koko asia kuitataan sillä, että mies nousi ja lähti kotiinsa. Näin merkittävän tapahtuman todisteeksi olisi pitänyt saada tämän väitetyn halvaantuneen oma lausunto. Mitään omakohtaisia kokemuksia ei koskaan esitetä, sillä aina vaan ylistetään jotain herraa (paitsi tämä ”halvaantunut” itse).

Jatkossa Jeesus höynäyttää Matteuksen seuraamaan itseään. Rosvokopla alkaa kohta olla kasassa.

Ps. 10:16 – 18
Jaksossa pönkitetään juutalaisten horjuvaa itsetuntoa, ei sen enempää.

Snl. 3:9, 10
9. Kunnioita Herraa antamalla varoistasi ja kaiken satosi parhaimmasta,
10. niin jyväaittasi täyttyvät runsaudella ja viini pursuu kuurnistasi.
Erittäin huono ohje, kun tämä herraa antaa paskaa ihan kaikkien niskaan olipa sitten uskova tai ei. Talouspoliittisenkin neuvona tämä on huono ohje.
Kai näillä kahdella jakeella voidaan perustella uskonnollisten yhteisöjen verotusoikeuttakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti