perjantai 23. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 23.1.2015



1. Moos. 46:1 – 47:31
Ja sitten luetellaan nimi nimeltä Egyptiin muuttaneet israelilaiset. Tähänkin matkustajaluetteloon tulee suhtautua fiktiona.
Joosef treffaa isänsä pitkästä aikaa. Jaakob ja pojat tapaavat faaraon. Jaakob ja pojat asettuvat Egyptiin.
Nälänhätä isku Egyptiin ja Joosef ryhtyi tarvittaviin toimenpiteisiin. Tämä Joosef on niitä harvoja järkijätkiä koko Raamatussa. Joosef teki mitä piti, eikä jäänyt ruikuttamaan ja rukoilemaan.
Jaakobin sanottiin eläneen Egyptissä 17 vuotta ja olleen 147 vuoden ikäinen kuollessaan. Enpä pano paljo painoa Raamatun vuosille.

Matt 15:1 -28
Tämän mukana jumalan käskyt ovat aina merkittävämpiä kuin valtiolliset lait. Tästä seuraa, että pian ollaan kaikin puolin halveksittavassa ja vastustettavassa teokratiassa. Näillä jumalan käskyillä on niin raaka ja julma historia ihmiskunnan historiassa, ettei yhtään jumalan käskyä enää tarvita.
Jeesus selittää typerän vertauksen sisäisestä saastasta. Raamatun kirjoittaneilla paskiaisilla oli pakkomielle kaikenlaisesta saastasta. Samaa paskaa jauhavat uskovat vielä nykyäänkin.
Jeesus ja kiertelevät pummit jatkavat kiertelyä ja pummaamista.

Ps. 19:1 – 5
Psalmissa häröillään jumalan ilmoituksesta luonnossa. Tällaista ilmiötä ei kuitenkaan voida havaita, vaikka jotkut uskovat niin haluavatkin uskoa. Tilanne on aivan päinvastoin: mikään luonnossa ei edes etäisesti viittaa luojajumalaan.

Snl. 4:14 – 19
Jakson oletus on, että kaikki jumalattomat ovat pahoja. Minä olen taas nähnyt uskovien harrastavan sellaista pahuutta, että yksikään normaalilla moraalitajulla varustettu ihminen ei siihen kykene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti