maanantai 26. tammikuuta 2015

Toni Torppa puhuu paskaa



Toni (vai pitäisikö häntä kutsua Mikaeliksi?) Torppa on ollut aktiivinen paskanpuhuja sekä Saulus-Lähetys ry:n että Uuden Suomen sivuilla. Saulus-Lähetys on ry-pohjalta toimiva puulaaki, johon tuo kritisoimani Petri Paavolakin kuuluu. Siinä ovat paskanpuhujat löytäneet toisensa. Totuudenvastaista puhetta sanotaan valehteluksi, mutta tällä kertaa minä olen kovin kiltti Torppaa kohtaa sanoen häntä paskanpuhujaksi.

Kuukausi sitten käsittelin Torpan töräytyksiä, mutta nyt on taas ilmennyt lisää paskanpuhumista. Tälläkin kertaa aiheena olivat oletetun luomisen todisteet. 

Kysyin Torpalta keskustelupalstalla seuraavaa: ”Torppa, mikä on evankelioimisen motiivisi tällä palstalla? En usko, että pystyt käännyttämään yhtäkään palstan ateistia. Pseudotieteellinen jorinasi saattaa kääntyä itseään vastaan: skeptiset uskovat saattavat hylätä koko uskonsa pelkästään sen takia, että esität pähkähulluja todentamattomia väitteitä.”

Kunnon venkulan tavoin Torppa puhui täyttä paskaa sen jälkeen kun nimimerkki Heh! oli valistanut Torppaa tieteellisestä metodista ja tieteen tuloksista.

”Luomisevankelioinnin syvin tarkoitus on operoida siinä maastossa joka estää ihmisiä kuulemasta Jumalan sanaa. Luomisevankeliointi auttaa ihmisiä laittamaan Raamattulinssit silmille ja katsomaan todellisuutta Raamattulinssien läpi. Kun kuulijat on saatu ymmärtämään keskustelun todellinen luonne ja kun he suostuvat (nöyrtyvät) katsomaan todellisuutta Raamattulinssien läpi niin silloin he tulevat myös vastaanottavaisiksi evankeliumille ja sanalle rististä.”

Motiivi on siis puhtaasti uskonnollinen. Muutahan se ei voi olla, koska kreationismissa ei ole mitään tieteellistä. Vaikka laittaisi nenälleen minkälaiset raamattulasit, niin nekään eivät suodata pois todisteita Raamattua ja raamatunkertomuksia vastaan. Todisteet ovat murskaavan ylivoimaisia.

”Luomisevankeliointi ei itsessään pelasta sillä se että ymmärtää että maailma on luotu ei vielä riitä pelastukseen sillä pelastumme vasta kun tunnemme Luojamme ja Luojamme tuntemiseen meidän täytyy kuulla evankeliumi Hänestä. Luomisevankeliointi kyllä edes auttaa sitä että ihminen alkaa etsiä tätä pelastajaa ja kun ihminen etsien lukee ja kuuntelee Jumalan sanaa niin silloin hän voi Luojansa löytää sillä etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.”

Torppa taas kuvittelee jonkin universaalin pelastuksen tarpeen. Torpan logiikan mukaan Genesiksen hyväksyminen on askel – ehkä ensimmäinen askel – tuohon kuvitteelliseen pelastukseen. Tosin Genesis itsessään jo kompuroi kahteen erilaiseen luomiskertomukseen heti Raamatun kahdessa ensimmäisessä luvussa. Tämä ei tietenkään ole ongelma kreationisteille; sen verran epärehellistä sakkia he ovat – ainakin Saulus-Lähetyksen Paavola ja Torppa.

”Monilla ihmisillä on maailmankuva joka estää heitä ottamasta vastaan evankeliumia koska he ovat jo ennakkoon sitoutuneet siihen että Raamattu on "nuotiotarina" ja "satukirja". Vahva naturalistinen maailmankuva on suora este sille ettei ihminen voi ottaa evankeliumia vastaan koska tällöin hän ei kärsi kuulla Jumalan sanaa. Luomisevankelioinnin tarkoitus on murentaa näitä ihmisten Raamatun vastaisia ennakkoasenteita. Luomisevankelioinnin tarkoitus on saada ihmiset käsittämään 'väittelyn' todellinen luonne. Se että väittely todellisuuden luonteesta koskee todellisuudessa ennakko-oletuksiamme ja että kaikilla ihmisillä on uskoon pohjautuva ennakkoasenne.”

Oleellinen kohta edellä olevassa on naturalistinen maailmankuva. Todisteet ovat lyöneet Torppaa niin pahasti nenälle, että Torpalla vuotaa nekku vieläkin verta. Torppa, Raamattu on nuotiotarina ja satukirja! Tästä on jopa todisteet. Vetoamalla Raamattuun syyllistyy siis paskanpuhumiseen. Niitäkin uskovia on (esimerkiksi Bart Ehrman), joiden ennakkoasenne oli juuri kaipaamaasi kaltainen. Kun he tutkivat Raamattua (Ehrman eksegeettisesti), niin se oli uskon loppu. Mikään ei pitänyt paikkaansa. Sinä Torppa olet niin asenteellinen, että yrität aivan väkisin saada tieteen musertavat todisteet sopimaan raamatulliseen maailmankuvaasi. Tällöin olet syyllinen sen luokan älylliseen epärehellisyyteen, että kaikki muukin toimintasi saattaa joutua kyseenalaiseksi.

”Sillä ihminen tulkitsee todisteita toisin vasta silloin kun hän laittaa erilaiset silmälasit päähänsä – tällä tarkoitetaan omien ennakko-oletusten muuttamista. Ihmisten tulisi ensiksi ymmärtää että heidän maailmankuvansa perustuu uskonvaraisille asioille sillä vain sitä kautta ihminen voi alkaa kyseenalaistamaan omia ennakkoasentaitaan - uskomuksiensa perusteita ja katsomaan todisteita myös toisenlaisten "uskomuslasien" läpi.”

Moni on yrittänyt lukea Raamatun näiden sinun okulaariesi läpi huomaten Raamatun olevan silkkaa paskaa. Sitä paitsi, jos olisit rehellinen, sinä laittaisit päähäsi tiedeokulaarit ja lukisit sitten sen niiden läpi. Vaadit vastapuolelta jotain, mutta et ole valmis pelaamaan samoilla säännöillä.

”Ensimmäinen Mooseksen kirja ilmoittaa myöskin sanoman synnin ja kuoleman alkuperästä. Nämä ovat perustavaalaatua olevia asioita joidenka päälle koko Kristinusko rakentuu. Evankeliumiin kuuluu sanoma Luojasta joka on tehnyt kaiken ja joka omistaa kaiken ja Jolle jokainen on vastuussa teoistaan. Evankeliumiin kuuluu sanoma syntiinlankeemuksesta kapinasta Luoja Jumalaa kohtaan jotta ihmiset voisivat ymmärtää miksi maailmassa on pahuutta ja miksi he tarvitsevat Herran Jeesuksen Kristuksen ristinkuolemaa syntiensä sovitukseksi. Ilman sanomaa Luojasta ja ihmisen syntiinlankeemuksesta ei ristinsanoma tavoita ihmisiä vaan risti on ja pysyy ihmisille hullutuksena!”

Kreationismista päästään sujuvasti syntiin. Minä kun taas olisin kiinnostunut siitä täsmällisestä mekanismista, jolla tämä oletettu luojajumala loi ei-mistään sen ensimmäisen kvarkin. Tätä olen kysellyt monesti, mutta vastaus on kaikenlaista humpuukia lankeamisesta …ääh…en edes muista mitä kaikkea paskaa olen saanut vastaukseksi.

Torppa, koska lopetat paskanpuhumisen?

1 kommentti:

  1. Hei Netpunk. Uskotko evoluutioon? Kumpaan on järkevämpää uskoa?
    1. Olemattomuus loi.
    2. Luoja loi.
    Tiede perustuu havaintoihin...
    http://www.taustaa.fi/kortit/pages/KP08.htm

    mie

    VastaaPoista