tiistai 6. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 6.1.2015



1. Moos. 13:5 – 15:21
Tarina alkaa siitä kun Aabraham ja Loot kiertelevät paimentolaisina. Kundien cowboyt riitaantuvat ja Aabraham ja Loot lähtevät omille teilleen.
Myöhemmin tarinassa Jahve ottaa kantaa Aabrahamin puolesta kaikkia muita vastaan. Ihme hiippari tämä Jahve kun hän tekee liittoja milloin kenenkin kanssa. Kuten arvata saattaa, tilanne eskaloituu sotaisaksi.
Jahven verellä mässäily sen kuin jatkuu.
Päivän tarinan loppupuolella Jahven synkät näkymät selviävät Aabrahamille. Tämä Jahve ei yksinkertaisesti saa mitään hyvää aikaan; ei sitten koskaan.

Matt. 5:27 – 48
Tämä katkelma alkaa huoruudella. Kummallisen kiinnostunut Jahve on ihmisten seksuaalisuudesta, eikä mitenkään hyvässä mielessä.
Jo pelkkä seksin ajatteleminen torjutaan seuraavalla käskyllä: ” 29. Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.
30. Jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Parempi on sinulle menettää yksi jäsenistäsi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.”
Jahven käsittämätön vihamielisyys ylipäänsä mitään kohtaan saa aina vaan mielipuolisempia piirteitä. Ajatusrikokset tarvitsevat taivaallisen ajatuspoliisin.

Ps. 6:1 -11
Psalmin aiheena on katuvan ahdistetun rukous. Kuinka näille Raamatun henkilöille aina sattuu ja tapahtuu, eikä koskaan juuri mitään hyvää? Samaa ruikutusta koko ajan.

Snl. 1:29 – 33
Tässä taas halveksitaan älyä, tietoa ja viisautta. Kristittyjen fundamentalistien inhimillisen ajattelun ja älyn halveksunta juontuu jo kaukaisesta menneisyydestä. Tieto panee Jahven viralta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti