torstai 8. tammikuuta 2015

Uskonto tappaa



”Meidän kaikkien täytyy puolustaa satiirin taidetta, joka on aina ollut voima vapauden puolesta ja tyranniaa, epärehellisyyttä ja typeryyttä vastaan. Uskonnot, kuten kaikki muutkin ideat, ansaitsevat kritiikkiä ja kyllä – pelotonta halveksuntaamme.”
                                                                                             - Salman Rushdie-


”Kiihkeys vaihtelee ajan ja paikan mukaan, mutta voidaan todeta paikkansa pitäväksi, että uskonto ei tyydy eikä pelkällä pitkällä tähtäyksellä voi tyytyä omiin ihmeellisiin väitteisiinsä ja ylhäisiin vakuutuksiinsa. Sen on pakko pyrkiä sekaantumaan ei-uskovien ja kerettiläisten tai muiden uskontojen kannattajien elämään. Se voi puhua tulevan maailman autuudesta, mutta se haluaa valtaa tässä maailmassa. Muuta ei voi edes odottaa. Uskonto on loppujen lopuksi kokonaan ihmisten tekoa. Se ei luota omiin saarnoihinsa edes sen vertaa, että se antaisi muiden uskontojen elää rinnallaan.”
                                                                                          -Christopher Hitchens-


Suomalaisten fundamentalisti-kristittyjen keskustelupalstoilla vallitsee hiljaisuus eilisen Pariisissa tehdyn terrori-iskun jälkeen. Asialla tosin olivat muslimit, eivätkä kristityt.
Kolme Aabrahamista juontuvaa monoteististä uskontoa ovat väkivallassaan aivan omassa luokassaan. Äärimuslimien väkivallasta saamme viitteitä harva se päivä.
Keskusteltuani esim. ääri-kristittyjen kanssa, olen tullut siihen johtopäätökseen, että on aivan sama mihin ”jumalaan” uskoo, kunhan vain uskoo. Rationaaliset perustelut sellaista uskoa vastaan vain ärsyttävät uskovia.
Johtuuko kristittyjen uskovien hiljaisuus kristinuskon omasta väkivaltaisesta menneisyydestä? Ruumiita tuli siinäkin, kun tätä ”oikeaa” uskoa levitettiin väkivallalla tai väkivallan uhalla. Islam elää nyt samanlaista aikaa kuin oli kristillinen väkivaltainen keski-aika.
Hiljainen fundamentalistien toiminnan hyväksyminen on oire joko julkisesta tai ääneen sanomattomasta teokratisesta toiveajattelusta. Mikä tahansa uskonnollisen vallan ulottaminen koskemaan maallista valtaa nähden ideaalina. Ehkä tästä syystä muslimi-terroristien tekoja ei tuomita riittävän jyrkästi, eikä varsinkaan ryhdytä riittäviin toimenpiteisiin islamin väkivaltaisen ideologian hegemonia-asemaan pyrkimistä vastaan. Joidenkin – ehkä sinällään – pienten kristillisten piirien toiveena on papiston hegemonian palauttaminen, mutta papiston hegemonia on juuri se mihin ääri-islam pyrkii.

”Kuinka ollakaan profeetta Muhammedin väitetään esittäneen eräitä lausuntoja, joita on hyvin vaikea sovittaa muslimiopetuksiin. Koraanin tutkijat ovat koettaneet neliöidä ympyrän väittämällä, että niissä kohtaa profeetta oli vahingossa kuunnellut saatanan eikä jumalan sanelua. Moinen temppu ei olisi tuottanut häpeää keskiajan kristittyjen apolegeettien luihuimmalla koulukunnalla”
                                                                                         -Christopher Hitchens-

Tulee mieleen 11.syyskuuta 2001 tapahtumat. Jo muutaman tunnin kuluttua tv-pärstät Pat Robertson ilmoittivat, että tuhansien ihmisten kuolema oli jumalan tuomio sekulaarille yhteiskunnalle, joka suvaitsi homoseksuaalisuutta ja abortti. Niin uskomatonta kuin se onkin, olen törmännyt samaan ilmiöön myös Suomessa. Harrastelijaprofeetat ennustavat milloin mitäkin vitsauksia ja kauheuksia Suomelle ja aivan samoista syistä.
Kaksoistorneja vastaan tehdyn iskun uhreille pidettiin muistopalvelus Washingtonin Kansalliskatedraalissa. Oli suorastaan irvokasta, että puheen sai pitää Billy Graham, jonka saavutukset esim. Christopher Hitchensin mukaan ovat opportunistisia ja antisemitismissään suorastaan häpeällistä.
Grahamin järjestön (lue: lahkon) saarnaaja väitti, että kaikki vainajat olivat paratiisissa eivätkä palaisi luoksemme vaikka voisivat. Tämä se vasta järjetöntä olikin. On mahdotonta uskoa edes kaikkein väljimmässä mielessä, että al-Qaida ei tuona päivänä ollut murhannut yhtäkään syntistä. Ei voida myös olettaa, että Billy Graham olisi tiennyt, missä näiden ihmisten sielut olivat vai olivatko missään. Nämä kuolonuhrit vain lakkasivat olemasta. Mistä muuten Graham tiesi, mitä nämä ihmiset toivoivat kuolemansa jälkeen, jos heillä nyt olisikin ollut se sielu?
Oli jotenkin perverssiä kuulla yksityiskohtaisia väitteitä siitä, millainen paratiisi oli. Samaan aikaan itse bin Laden esitti salamurhaajien puolesta omia paratiisifantasioitaan.

Meidän tulisi vauhdittaa uutta perinnettä – järjellistä vastarintaa KAIKKIA uskontoja vastaan. Tai kuten Christopher Hitchens asian ilmaisee:
”Epäily, skeptisyys ja suoranainen epäusko ovat aina esiintyneet samassa perusmuodossa kuin nykyisinkin. Luonnon järjestyksestä on aina esitetty huomautuksia, jotka ovat ottaneet huomioon ensimmäisen liikuttajan poissaolon tai tarpeettomuuden. On aina esitetty purevia kommentteja tavasta, jolla uskonto on heijastanut ihmisen toiveita ja ihmisen aikomuksia. Ei ole koskaan ollut kovin vaikea nähdä, että uskonto on ollut syy vihaan ja vastakkainasetteluun ja että sen säilyminen riippuu tietämättömyydestä ja taikauskosta”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti