sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Petri Paavola pieraisee, osa 4



Puuha-Pete on ryhtynyt ristiretkeen myös suurta ja mahtavaa Joulupukkia vastaan.
”Joulupukin tausta ja juuri on Jumalaa pilkkaavaa, sillä voiko kuvaus ja opetus joulupukista olla vain sattumaa siinä merkityksessä kuinka joulupukkia kuvataan kuin Jumalaa ja Jeesusta:
Joulupukilla sanotaan olevan valkoinen tukka; samoin ilmestyskirja 1:14 kertoo, että Jeesuksella on valkoinen tukka. Joulupukilla on punainen asu; samoin Jes 63 luku kertoo Vapahtajasta, joka tulee punaisessa puvussa, jonka Hänen verensä on värjännyt punaiseksi. Kun "kiltit" lapset odottavat joulupukkia, niin lapset eivät kuitenkaan tiedä koska hän tulee, mutta silti hän tulee lahjat mukanansa; Raamattu opettaa että Jeesuksen tulemuksen hetkeä ei kukaan tiedä, mutta Hän palaa ajallansa ja tulee hakemaan omansa luoksensa. Joulupukki tietää onko lapsi ollut kiltti vai tuhma; Jumala näkee kaiken, ihmisten hyvät ja pahat teot. Joulupukki kehottaa lapsia olemaan kilttejä; Jumala kehottaa kansaansa tekemään hyviä tekoja ja rakastamaan lähimmäisiään. Joulupukki on iätön ja ajaton; Jumala on Kaikkivaltias, jolla ei ole ikää. Joulupukki on lahjojen antaja; Jumala antaa iankaikkisen pelastuksen lahjan. Joulupukki on joulun isä; Jumala on Taivaan Isä. Joulupukille esitetään, toivotaan, kirjoitetaan lahja toivomuksia; Jumalalle kohdistetaan rukouksia. Joulupukilla on yliluonnollisia voimia, sillä hän ratsastaa taivaalla porovaljakolla; Jumala toimii yliluonnollisesti. Joulupukilla on näkymättömiä apureita (tonttuja); Jumalan enkelit toimivat näkymättömissä palvellen Jumalaa. Joulupukin sanotaan olevan maailman rauhan ja hyvän tahdon symboli; Jeesus Kristus on Rauhanruhtinas, joka ainoastaan kykenee tuomaan todellisen rauhan ihmisille.

Tämä ei pelkästään myötähäpeää herättävää ja noloa. Jos Paavola on kirjoittanut tuon tosissaan ja pystyy seisomaan julkisessa väittelyssä tiukasti argumenttiensa takaa, niin kyseessä on patologinen tapaus. Eikö Paavolalla ole lähimmäisiä, jotka palauttaisivat Pete takaisin maanpinnalle taivaallisista sfääreistä? Vastausta en tiedä, mutta kirjoitustensa perusteella Pete vaikuttaa jonkin verran yksinäiseltä. Toisaalta se ei ole ihme, koska sen verran sekopäistä settiä Puuha-Pete on kirjoittanut sivuilleen.

Mitä sitten vaikka Joulupukki onkin pakanallinen hahmo. Joulupukki ilahduttaa maailman lapsia ja aikuisiakin.
Petri Paavolan maailma on vain niin synkkä, että jopa Joulupukki on saatanallinen eksytys. Petellä täytyy olla todella ankea elämä – pelkkää synnintuskassa rypemistä.

Pete, ensi Jouluna menet sitten rohkeasti puhumaan Joulupukille. Huomaat Joulupukin olevan oikein mukava ja harmiton heppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti