maanantai 19. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 19.1.2015



1.Moos. 39:1 – 41:16
Joosef perseilee Egyptissä. Vankilassakin ollessaan Joosef ketkuilee itsensä vankilanjohtajan suosioon.
Luvussa 40 nähdään taas unia ja luvussa 41 Joosef tulkitsee unia. Aivan helkkarin hölmöä ottaa unet jotenkin enteellisinä. Tuon ajan ihmisillä ei ollut unitutkimuksen tuottamaa tietoa, mutta nykyäänkin jotkut fundikset suhtautuvat uniin jumalansa ilmoituksina. Unilla on aivan sama ennustearvo kuin horoskoopeilla.

Matt. 12:46 – 13:23
Jakson voisi otsikoida hengelliset ja luonnolliset sukulaiset. Jaksossa Jeesus nollaa äitinsä ja veljiensä arvon. Muutenkin Jeesus suorastaan halveksi sukulaisiaan ja piti perhettä vähäpätöisempänä kuin omaa seuraansa.  Tällaista arvomaailmaa kristityt markkinoivat perhe-arvoina huomaamatta, että he markkinoivat vain yhden kulttijohtajan pähkähulluja visioita.
Jaksossa Jeesus esittää kylväjävertauksen. Jaksossa myös selitetään em. vertaus. Kyllä mahtoi Jeesusta vituttaa, kun hänen muka niin viisaita horinoita ei otettu todesta. Hullun miehen puheet ovat vain hulluja, eikä niihin tule suhtautua minkäänlaisella vakavuudella.

Ps. 17:1 -15
Psalmissa anellaan taas jonkin taikaukon suojelusta. Outoa että psalmeissa ollaan toistuvasti kiipelissä. Mitään ei opita vaan ajaudutaan kahnauksiin milloin kenenkin kanssa. Psalmien kertoja ei edes opi puolustamaan itseään niillä resursseilla, mitkä hänellä ovat käytössään. Sen sijaan lyödään perse penkkiin odotellen Jahven hoitavan hommat.

Snl. 3:33 – 35
Tässäkin yritetään vakuutella omaa ja Jahven viisautta, mutta metsään mennään jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti