perjantai 16. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 16.1.2015



1. Moos. 32:13 .34:31
Jaakob lahjoi Eesaun. Nyt ihmisetkin alkoivat noudattaa Jahven metodia – kiristystä, korruptiota ja kaupankäyntiä.
Tämän jälkeen seuraa yksi Raamatun hassuimmista kohtauksista. Jaakob painii jumalan kanssa ja se taitaa olla historian yksi pisimmistä painimatseista. Jumala hävisi tämänkin matsin. Kova kundi painimaan tuo Jaakob.
Painimatsin jälkeen Jaakon teki sovinnon Eesaun kanssa. Siinä taas omaisuus vaihtoi omistajaa.
Jaakob tytär Diina raiskataan ja Jaakob pojat kieltäytyvät antamat tyttöä ympärileikkaamattomalta miehelle vaimoksi. Tytöltä itseltään ei taaskaan kysytty mitään: se siitä tasapuolisudesta ja oikeudenmukaisuudesta.
Jakeiden 25 – 31 otsikko on ” Joukkomurha ja kaupungin ryöstö”
Taas tapettiin ja ryöstettiin ainoana perusteluna viimeisessä jakeessa: Pitikö hänen kohdella meidän sisartamme kuin porttoa!"
Kostoa koston perään, aivan sairasta tämäkin Raamatun ”viisaus”

Matt 11:7 -30
Jeesus puhuu läpiä päähänsä väittämällä Johannes Kastajan olleen profeetta Elia. Eipä tainnut Jeesus itsekään uskoa, että noin paha paskanjauhanta menisi läpi, sillä jotkut vielä vakuuttuivat Jeesuksen mielipuolisesta paatoksesta.
Jeesusta vitutti niin, ettei veri tahtonut kiertää, koska aika harva oli nöyrtynyt Jeesukseen lanseeraamaan parannukseen. No eipä tietenkään langennut niin joutaviin jorinoihin. Joukossa taisi olla ihan järjellinenkin yksilö.
Moneen kertaan tässäkin blogissa on osoitettu kuinka vihamielinen judaismi ja kristinusko ovat itsenäiselle ja kriittiselle ajattelulle: Jae 25 vahvistaa asian taas kerran: ”Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan ja sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä [omasta mielestään] viisailta ja järkeviltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.”
Onneksi jeesuspörinät ollaan jätetty enimmäkseen huomiotta, joten ihmiskunnan kehitys on edennyt edes nykyiseen asti. Niin kauan kuin jeesuspaskaa jauhettiin, kehitys oli olematonta.

Ps. 14:1 -7
”Mieletön on se, joka sanoo sydämessään: "Ei ole Jumalaa." Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa. Ei ole ketään, joka tekee, mikä on hyvää.”
Tämä osoittaa teistien itsepetoksen. Tämä on samaa jeesupörinään verrattavaa paatosta, joka esti ihmiskunnan sivistyksen, koulutuksen ja tieteellisen tiedon vuosisadoiksi. Heti kun jumalasta luovuttiin alkoi ihmiskunnassa tapahtua kaikenlaista mielenkiintoista ja hyödyllistä.

Snl. 3:19 – 20
”Herra on viisaudella perustanut maan, taidolla vahvistanut taivaat.”
Tuossa ei nyt päde mikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti