sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Päivän mielipide 25.1.2015



Monen teistin mielestä teokratia on ihanteellinen valtiomuoto. Ongelmallista tässä valtiomuodossa on se, että ylimpänä ”valtionpäämiehenä” on kuvitteellinen olento, jonka olemassaolosta ei ole vähäisintäkään näyttöä.
Tästä huolimatta valtionpäämieheltä kysytään neuvoa. Tämä valtionpäämies vielä neuvookin sijaishallitsijoita, jonkin kuvitteellisen mekanismin kautta. Näin sijaishallitsijat ainakin väittävät, vaikka kukaan ei ole koskaan pystynyt selvittämään mekanismia, jolla valtionpäämies ohjaa sijaishallitsijoita.
Teistit siis haluavat hallitsijakseen mielikuvitusolennon. Kuulemma tämä valtionpäämies on aivan erityisen ilahtunut teokratiasta.
Teistit saavat kuvitella aivan mitä haluavat, kunhan eivät pakota minua hyväksymään teokratiaa. Minä luotan enemmän ihmisiin kuin mielikuvitusolentoihin.

Jeesuksen ohje vihollisen rakastamisesta on typerä. Typeryys onkin kaikkien uskontojen ideaali. Teistit ovat typeryydessään vertaansa vailla.
Vihollisen rakastaminen ei muuta vihollisen käyttäytymistä – päinvastoin. Se tekee vihollisen toiminnan helpommaksi. Tavoitteiden saavuttamiseen ei tarvita edes voimankäyttöä. Nämä vihollisiaan rakastavat ovat helppoja saaliita.
Minun vihollisiani ovat teokratiaan tavoittelevat teistit. Suhtaudun heihin vihamielisesti pyrkien vastustamaan heidän valtapyrkimyksiään mahdollisuuksieni mukaan.
Sinänsä on outoa, että kristityt teokraattiset teistit eivät noudata ideologisen oppi-isänsä Jeesuksen neuvoja. He pyrkivät alistamaan muut teokraattisen tyranniaan sen sijaan että rakastaisivat minua vihollisenaan ja antaisivat minun ajaa omaa agendaani.

Uskovat – ainakin rankimmat fundamentalistit – ovat pakkomielteisen kiinnostuneita salaliittoteorioita. Salaliittoja nähdään kaikkialla: Vapaa-muurarit ovat salaliitto, rokotteet ovat lääketeollisuuden salaliitto, tiedotusvälineet ovat salaliitto.
Kaikki on suurta salaliittoa teistejä vastaan. Teistit kyllä projisoivat salaliitot salaliitoiksi jumalan valtakuntaa vastaan. Samaan aikaan he eivät huomaa – tai eivät halua huomata – että he itse ovat liittoutuneet ihmiskuntaa vastaan. Nämä kuppikunnat vehkeilevät milloin mitenkin saadakseen valtapyrkimyksilleen legitimiteetin.
Uskonnot ovat olleet yksi tehokkaimmista manipulointimenetelmistä.

Tietämättömyys on uskonnollinen hyve. Kun tieteellinen on ristiriidassa uskonnollisen dogmin kanssa, tieto saa mennä. Olettaisi staattisen tilan olevan pitkästyttävää, mutta fundamentalistien maailma rakentuu pysähtyneisyyden varaan: Mikään ei saa muuttua, koska muuten saattaa usko mennä.
Staattista tilaa pidetään yllä kieltämällä tieteellisen tiedon uudet löydöt, jos nämä hiemankaan vaarantavat uskonnollisen auktoriteetin, esimerkiksi Raamatun tai Koraanin, arvovaltaa. Tiedekin demonisoidaan siten, että tiede on salaliitto jumalaa vastaan.
Yksi erinomainen esimerkki tieteen demonisoinnista ovat kreationistit. Koska tiede on osoittanut luomiskertomuksen myytiksi, tieteen täytyy olla paholaisen masinoima salaliitto jumalaa ja uskovaisia vastaan.

Tieto on niin pahasta, että monella keskustelupalstalla tieteellisen tiedon lisääntymisen katsotaan olevan luopumuksen merkki, mikä taas kristillisessä perinteessä on lopunajan merkki. Koskaan ei kuitenkaan edes yritetä löytää kausaalisuhdetta Raamatun (tai Koraanin) ulkopuolelta. Korrelaatiokaan ei pystytä vahvistamaan.
Profetiapalstoilla viihtyvät hörhöimmät fundamentalistit. Kaikki on yhtä suurta salaliittoa, eksytystä, vainoa uskovia kohtaan, Harmageddonin enteitä ja mitä kummallisuuksia kukin sattuu keksimään.
Nämä hörhöt ansaitsevat kaiken pilkan ja ivan ja vielä vähän lisää siihen päälle. Toisaalta ei sairasta ihmistä tule saattaa entistä huonompaan asemaan, mutta uskonnollista fundamentalismia ei kaiketi lasketa sairaudeksi, joten hörhöt voi asettaa naurunalaiseksi; vielä parempaa: heidät tulee asettaa naurunalaiseksi.

Silloin kun uskova asetetaan naurunalaiseksi, heillä on aina käytössään marttyyri-kortti. He voivat ideologisen oppikirjansa mukaan tuntea itsensä vainotuiksi, jos heille nauretaan. Lopulta ivan kohteena ei ole typerän uskomuksen omaava ihminen, vaan hänen todella typerä uskomuksensa. Marttyyri-kortin käyttö on siis sekin naurettava toimintatapa.
Uskon varjolla onkin sitten syyllistytty toinen toistaan kauheampiin julmuuksiin. Fundamentalisteille ei riitä, että toisinajattelija asetetaan naurunalaiseksi. Ei, hänet tulee tappaa. Tästä historia kertoo meille valitettavan paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti