maanantai 12. tammikuuta 2015

Murhamysteeri



Käsittämättömän vihamielistä touhua!
Apt. 5: 1-11
1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan, 2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun. 3 Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi? 4 Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit. Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle." 5 Nämä sanat kuullessaan Ananias lyyhistyi kuolleena maahan, ja kaikki, jotka olivat tätä kuulemassa, joutuivat kauhun valtaan. 6 Nuoret miehet kietoivat Ananiaan ruumiin vaatteeseen, kantoivat hänet ulos ja hautasivat hänet. 7 Kolmisen tuntia myöhemmin tuli Ananiaan vaimo sisään, tapahtuneesta mitään tietämättä. 8 Pietari kysyi häneltä: "Sano minulle, tähänkö hintaan te maatilan myitte?" "Niin, juuri siihen hintaan", vastasi nainen. 9 Silloin Pietari sanoi: "Kuinka te yksissä tuumin ryhdyitte koettelemaan Herran Henkeä? Kuuletko askelia oven takaa? Ne, jotka hautasivat miehesi, kantavat täältä myös sinut." 10 Siinä samassa nainen kaatui kuolleena Pietarin jalkoihin. Nuoret miehet tulivat sisään ja näkivät naisen kuolleen. He veivät hänet pois ja hautasivat hänet miehensä viereen. 11 Kauhu valtasi koko seurakunnan ja kaikki jotka tästä kuulivat. 

Jos nyt sitten sattuu myymään maatilan, niin miksi ei saisi pitää rahoja itsellään, edes osaa rahoista? Miksi pitäisi antaa rahat apostoleille, jotka vain jatkoivat Jeesuksen opettamaa kiertelevien pummien elämää. Apostolit ottivat kovat keinot käyttöön saadakseen rahaa. Mikään ei ole paljon muuttunut uskovien asennemaailmassa.
Se on aina: sinun rahat ja henki!
Safirakin oli pakko tappaa Ananiaan lisäksi. Ja vielä samasta syystä.
Olipa apostoleilla kova kiire haudata ensin Ananias ja sitten Safira. Safira ei päässyt Ananiaan hautajaisiin, kun ukko oli jo mullan alla ennen kuin Safira sai edes tietää miehensä kuolemasta.
Safirakin haudatttiin välittömästi. Eikö kukaan ihmetellyt mihin Ananias ja Safira olivat kadonneet? No ei tietenkään, koska kyseessä oli Jahve tekemä tai valtuuttama murha. Ei siinä ole mitään ihmeellistä, jos mies ja nainen katoavat muutaman tunnin sisällä, eihän?
Apostoleilla oli kiire haudata kaksikko, jotta murha ei selviäisi. Tarina ei yksityiskohtaisesti kerro tappoiko Pietari tuon pariskunnan vai joku muu apostoleista. Jahve oli kuitenkin taas masinoinut tämänkin murhan.
Jotkut sitten väittävät Uutta Testamenttia rakkaudelliseksi teoksesta. Taas kerran tuli Jahvelle tyypilliseen tapaan ruumiita. Vanhan Testamentin meno jatkuu Uudessa Testamentissa, eikä asiaa muuta mikään. Takuulla UT:n varhaisimpia käsikirjoituksia on peukaloitu niin, että opus ei vaikuttaisi niin sairaalta kuin se on.

Ei ole lainkaan ihme, että vanhat mummot (Miksi ne ovat pääsääntöisesti aina mummoja?) testamenttaavat omaisuutensa lahkolaisille. Mummoja ja muita on peloteltu Ananiaan ja Safiran tapauksella; mahdollisesti muillakin samankaltaisilla esimerkeillä.
Jos et nyt anna koko omaisuuttasi seurakunnalla, niin Pyhä Pietari tulee ja tappaa.
Tällä tavalla sitten mummot luulevat ostaneensa taivaspaikan, mutta ainoa joka nauraa pankkiin mennessään on apostoli: taas tuli kusetettua oikein kunnolla jotain yksinkertaista! Eikä kusetetun tarvitse välttämättä olla edes yksinkertainen. Aina kun uskonnosta puhe, niin monen fiksunkin ihmisen aivot saattavat nyrjähtää.

Nykyaikainen versio asiasta on nämä ihmeparantajat ja muut taikurit. Amerikassa vaikutti aikoinaan tv-evankelistojen pioneeri, Oral Roberts. Äijältä alkoi rahat olla vähissä (joka sittemmin osoittautui pupuksi) ja äijä vetosi yleisöön teemalla: ”Jos en saa siihen ja siihen päivämäärään mennessä 8 miljoonaa dollaria, niin jumala kutsuu minut kotiin.” [1]
Roberts sai 8 miljoonaa ja enemmänkin eläen episodin jälkeen vielä vuosikymmeniä. Sama temppu toistettiin milloin missäkin muodossa. Äijän velkasaldo kasvoi samaan aikaan aivan tolkuttoman suurista lahjoitussummista huolimatta. Yhtälössä ei kaikki täsmännyt ja huijariksi paljastui tämäkin mies.

Kaikki nämä ihmeparantajat – myös Suomessa – noudattavat pääpiirteittään samaa strategiaa: ensin huijataan rahat ja sitten jätetään ihmiset kuolemaan siinä uskossa, että jokin taivaallinen taikaukko parantaa esimerkiksi syövän. Huijauksen ääritapauksissa ihmisiä suorastaan kielletään hakeutumasta oikean lääkärin hoitoon, sillä silloinhan petos paljastuu. Kuinka monta tällaista kuolonuhria on tarvittu?

Lähteet
Raamattu

VERKKOLÄHTEET
[1] Fund Raising: Did Oral Roberts Go Too Far?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti