tiistai 13. tammikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 13.1.2015



1. Moos. 28:1 -29:35
Taas on joku pakosalla – tällä kertaa Jaakob. On se outoa, että aina joku joutuu lähtemään karkuun milloin minkin syyn takia. Olisi luullut Jahve hoitavan asiat edes vähän paremmin.
Nämä Raamatun hahmot ovat myös kovia nukkumaan: aina nähdään sekavia unia ja ne vielä otetaan ihan todesta. Raamatun mukaan näissä unissa Jahve kertoo ”uneksijalle” jotakin. Varsin usein unien tulkinnat menevät ihan metsään. Olisi luullut Jahven hoitavan kommunikoinnin vähän paremmin.
Jaakobin ja Raakelin soidinmenot jatkuvat tässäkin jaksossa. Kylläpä on kimuranttia touhua. Onneksi nykyään asiat ovat tässäkin suhteessa oikein hyvin. Ihmisellä ei näissä Raamatun naimapuuhissa ole paljon arvoa, ihminen on pelkkää kauppatavaraa.
Kuten kunnon komedioissa tässäkin oli kolmas osapuoli – nimeltään Lea. Tarinan jatkuessa Jaakob kiksauttaakin Leaa. Kuka taas pani ja ketä?

Matt. 9:18 – 38
Heti jakson alussa Jeesus lyö kortit pöytään herättämällä kuolleista tytön. Taaskin jää mekanimsi epäselväksi. Taaskaan ei kerrota miltä tytöstä tuntui tuollainen temppuilu.
Seuraavaksi Jeesus parantaa sokean. Mutta minkä takia Jeesus sanoi tässä: Älkää antako kenenkään tietää tästä."
Jeesus tiesi itsekin olevansa huijari ja paljastumisen olevan lähellä.
Tämän jälkeen Jeesus parantaa mykän. Tämä mykkä heppu oli tarinan mukaan riivaajahengen piinaama. Todennäköisesti hepulla ei vaan ollut mitään sanottavaa.
Päivän tarina päättyy siihen kun nämä kiertelevät pummit jatkavat kiertelyään.

Ps. 11:1 -7
Kovin on pakkomielteinen suhtautuminen Raamatun kirjoittajilla tuleen:
”Hän antaa sataa jumalattomien päälle pauloja, tulta ja tulikiveä. Polttava tuuli on malja, joka heidän on juotava.”
Mutta mikä vittu on polttava tuuli?
Ja miksi vitussa oikeamieliset edes haluaisivat katsella hänen kasvojaan? Luulisi tympivän katsella ikuisuus jonkin hepun tirsaa.

Snl. 3:11-12
”Jota näet Herra rakastaa, sitä hän kurittaa kuin isä poikaa, joka on hänelle rakas.”
Tällä jakeella on puolusteltu mm. lasten väkivaltaista kohtelua. Kyllä on aika sairas käsitys rakkaudesta ja kuristuksesta. Hoitoon joutaisi koko Raamatun sakki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti