perjantai 9. lokakuuta 2015

Raamattukritiikkiä 9.10.2015



Jer 12:1 – 14:10
Jahve uhkaa taas tuholla, ei pelkästään israelilaisia vaan koko ihmiskuntaa. Tekstin kirjoittaja projisoi omat irrationaaliset pelkonsa universaaleiksi. Se vasta onkin häiriintyneen ihmisen toimintaa.
Armahduskin on Jahven mukaan ehdollista. Häijy paskiainen tuo Jahve: jos et tee juuri niin kuin minä sanon, niin tapan sinut. Ilmeisesti tekstin kirjoittaja olisi halunnut tappaa kaikki eri mieltä olevat.
14. Minä murskaan heidät toisiaan vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä.
Taas on kovin rajoittunut keinovalikoima kaikkivaltiaaksi väitetyllä oliolla. Tappaminen on läpi koko Raamatun tuon aavikkobarbaarien jumalan bravuuri.

1 Tess 1:1 – 28
Jälleen uusi seurakunta joutuu Paavalin kiusanteon kohteeksi.
3. Kehotuspuheemme ei lähde eksymyksestä ja epäpuhtaasta mielestä, eikä se ole kavaluudessa esitettyä.
Vain Paavalin kaltainen häiriintynyt ja harhainen henkilö voi pitää omia juttujaan uskottavina. Koko Paavalin teologia perustuu yhteen Damaskoksen tiellä saatuun sairauskohtaukseen. Tämä tekeekin teologiasta hulluudentutkimusta.
5. Emmehän ole koskaan liikkuneet liehakoivin sanoin, sen te tiedätte, emmekä millään tekosyyllä ole ahnehtineet voittoa. Jumala on todistajamme.
Vielä nykyäänkin evankelistat vetoavat juuri tuohon ”jumalan todistajuuteen”. Toista niin epäluotettavaa todistaa ei löydy kuin Raamatun jumala. Miten kukaan voi toimia todistajana, kun hänen olemassaolostaan ei ole edes etäisiä viitteitä.

Snl 24:30 – 34
Kylläpä sananlaskun kirjoittaja näkee taas ankeutta aivan kaikkialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti