perjantai 23. lokakuuta 2015

Niikon ja Lindströmin perseilyä Eduskunnassa



Kun Eduskunta keskusteli sukupuolineutraalin avioliittolain toteutukseen liittyvistä lakimuutoksista, saimme jälleen todistaa muutaman uskovan kansanedustajan idiotismia. Toivottavasti he jatkavat samaan malliin, niin uskontojen merkitys julkisen vallan yhteydessä tulee lopultakin tarpeettomaksi.

Mika Niikko (ps) julisti:
Erityisesti vetoan meidän pää- ja ulkoministereihimme. Pääministeri Sipilä, ulkoministeri Soini, olette molemmat tunnustavia kristittyjä, ja tiedostatte aivan varmasti, että Jumala on korottanut teidät tähän tehtävään juuri tätä aikaa varten. Missä on teidän jumalanpelkonne? Missä ovat teidän uskonne juuret – ihmisten mielipiteissä vai Jumalan sanassa? Niikko kyseli tunteikkaasti.

Jos Sipilä ja Soini ovatkin sitä mieltä, että heidän uskonsa ei saa haitata viranhoitoa? Tällöin Niikko on totaalisen väärässä (kuten onkin). Pääministerillä ja ulkoministerillä on lakisääteisiä velvoitteita. Jos jokin uskonnollinen vakaumus haittaa näiden lakisääteisten tehtävien suorittamista, niin usko joutaa mennä.

Oikeusministeri Jari Lindströmin perseily on uskon haitoista hyvä esimerkki:
Arvoisa puhemies, tässä lyhyesti vastahakoisen ministerin esittely. Suhtaudun itse tähän asiaan… minun kantani ei ole muuttunut mihinkään itse asiaan - tähän lakiin, mutta velvollisuuteni on tämä esitellä ja tulen tänne enkä puun takaa huutele. Toivon, että kunnioitatte tätä päätöstä, Lindström sanoi.

Jos oikeusministeri päästelee tällaisia möläytyksiä, niin oikeusministeri tulee vaihtaa. Jos Eduskunnan puhemies sallii tällaisen käytöksen, puhemies tulee vaihtaa.

Uuden Suomen mukaan sitten tapahtui seuraavaa:
Moni kansanedustaja kummasteli, miten uskonnollisten yhteisöjen suhtautuminen ja uskonnolliset näkökulmat kuuluvat lainsäädännölliseen keskusteluun eduskunnassa. Myös evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkisen myönteinen suhtautuminen avioliittolain muutokseen nostettiin esille.

Kansanedustaja Sari Multala tylytti Niikkoa ihan oikeutetusti:
Tässä ei ole kysymys mistään "niin kutsutuista ihmisoikeuksista" vaan nimenomaan ihmisoikeuksista, ihmisten tasavertaisesta kohtelusta. Se, miten uskonnolliset yhteisöt suhtautuvat tähän lainsäädäntöön, ei mielestäni kuulu tähän saliin. Täällä me päätämme lainsäädännöstä.

Kansanedustaja Timo Harakka taas sanoi Niikolle:
Puolueenne on yleensä huolissaan siitä, että äärimmäinen uskonnollinen retoriikkaa saa poliittisia sisältöjä. Mielestäni se ei kuulu tänne eduskuntaan, oli uskontokunta mikä hyvänsä.

Tämä Mika Niikko on se helluntailainen kansanedustaja, jolla on kaikista kansanedustajista eniten rikostuomioita. 

Toivottavasti pian päästään siihen, että julkisen vallan yhteydessä uskonnoilla ei ole mitään sananvaltaa. Ensin voitaisiin erottaa kirkko ja valtio toisistaan. Sitten voitaisiin poistaa uskonnollisten yhteisöjen erikoisoikeudet. Näitä yhteisöjä tulee kohdella kuten voiton tuottamiseen tähtääviä yrityksiä.

Ei perseilyllle! Ei uskonnoille!

Aiheesta lisää tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti