lauantai 10. lokakuuta 2015

Raamattukritiikkiä 10.10.2015



Jer 14:11 – 16:15
Jeremia yrittää vakuutella, että juuri hän ei ole väärä profeetta, mutta kaikki profeetathan ovat vääriä profeettoja. Heidän juttunsa noudattavat aina samaa kaavaa: jonkin kuvitteellisen jumalan nimissä puhutaan mitä milloinkin. Koskaan ei esitetä sitä mekanismia, jolla jokin ei-materiaalinen henkiolento pystyy kommunikoimaan materiaalisten olioiden kanssa. Pelkkä tunne siitä, että joku näistä profeetoista väittää juttelevansa jonkin jumalan kanssa, on osoitus vakavasta mielenhäiriöstä.
Taas kerran Jeremia esittää jumalansa nimissä vinoja väkivaltafantasioita. Kumpi on väkivaltaisuudessaan kilahtaneempi, Jeremia vai Jahve?

1 Tess 2:9 – 3:13
Jo parituhatta vuotta sitten Paavali huomaisi, että hänen juttunsa herättävät vastustusta. Siinä ei ole mitään ihmeellistä: kun selvästi epätosia väitteitä esitetään tosina, niin tuloksena on…milloin mitäkin. Tämä marttyyri-syndrooma vaivasi jo näitä varhaisia kristittyjä. Heille se että heitä vastustetaan, osoitus siitä, että he olisivat oikeassa. Sellainen on jo vinoutunutta päättelyä, joka jo itsessään herättää korkeintaan myötähäpeää.
Toistuvasti Paavali on itsensä kanssa ristiriidassa. Timoteus käy vakoilemassa tessalonikalaisten uskon tilaa.

Snl 25:1 – 5
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti