maanantai 26. lokakuuta 2015

Raamattukritiikkiä 26.10.2015



Jer 49:23 – 50:46
Taas Jahve jatkaa väkivallalla pullistelua: 26. Siksi sen nuorukaiset kaatuvat sen kaduilla, ja kaikki sotilaat saavat surmansa sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot. 27. Minä sytytän Damaskoksen muurit tuleen, ja se on kuluttava Benhadadin palatsit.
ja lisää:
31. Nouskaa, käykää kansan kimppuun, joka asuu rauhassa ja turvallisena, sanoo Herra. Sillä ei ole ovia eikä salpoja, he asuvat yksinään. 32. Heidän kamelinsa joutuvat ryöstettäviksi ja heidän karjansa paljous saaliiksi. Minä hajotan heidät kaikkiin tuuliin, nuo päälaen ympäriltä kerityt, ja joka puolelta minä tuotan heille turmion, sanoo Herra.
Loput jaksosta on samaa väkivaltaa, joten sitä lienee turha toistaa. Jahve nyt vaan on muinaisten myyttien väkivaltaisin tyyppi, eikä täten ansaitse jumalan titteliä.

Tiit 1:1 – 16
Tällä kertaa Tiitus saa osansa Paavalin sekopäivyydestä.
10. Kurittomia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä on näet paljon varsinkin juutalaisuudesta kääntyneiden* joukossa. 11. Semmoisilta on suu tukittava, sillä opettamalla häpeällisen voiton vuoksi sellaista, mitä ei pitäisi opettaa, he villitsevät kokonaisia perhekuntia.
Samalla perusteella Paavalin suu olisi tutkittava. Vielä nykyäänkin jotkut pitävät em. sanan- ja ilmaisunvapauden loukkausta hyvänä. Uskovat saisivat evankelioida, mutta heitä kritisoivien ihmisten suut olisi tukittava. Mikä olisi ollut Paavalin kanta Internetiin?

Snl 26:13 – 16
14. Ovi kääntyy saranoillaan, laiska vuoteellaan.
*hymyilee*
15. Laiska pistää kätensä vatiin viitsimättä viedä sitä takaisin suuhun.
*nauraa*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti