tiistai 13. lokakuuta 2015

Patmoksen Ahvion vaikerointia vuodelta 2012



Tällä kertaa tarkastellaan Patmoksen pellehermannin Juha Ahvion kirjoitusta Patmoksen sivuilla 25.3.2012. otsikolla: Juha Ahvio sunnuntaina – Islamistinen terroristi iski Ranskassa.

Ennen kuin jatketaan, niin englanninkielessä on hauskalta kuulostava sana fear-mongering. Käännös tarkoittaa lähinnä pelon lietsontaa, mutta kun kyse on näistä kristillisistä fundamentalisteista, niin sopivampi käännös olisi pelkovaikerointi.

Ahvio jättää huomiotta, että läpi dokumentoidun ihmiskunnan historian on ollut kaikenlaista terrorismia, sitä kristillistäkin. Ahvio taitaa olla liian nuori muistamaan aika raa’an vasemmistolaisen terrorin muutama vuosikymmen sitten: oli Baader-Meinhoff ryhmää, Punaista armeijakuntaa ja uskonnollista terroria edusti näyttävästi IRA. Ei tainnut olla viikkoakaan, ettei jossain kaapattu lentokoneita, poliitikkoja murhattu. Samaan aikaan amerikkalaiset terrorisoivat Vietnamia, Laosia ja Kamputseaa.

Nyt saamme lukea siitä, kuinka Israel terrorisoi Palestiinalaisalueita, palestiinalaiset vastaavat terroriin väkivallalla. Tapauksia riittää. Yksi irvokkaimmista oli Ruandan kansanmurhat, jossa kristityt tappoivat toisia kristittyjä. Muinaisen Jugoslaviankin tapahtumat pitäisi olla hyvässä muistissa.

Sitten Ranskassa muslimi nimeltä Mohammed Mehra tappoi juutalaisen rabbin ja kolme lasta. Tapahtuma on valitettava, mutta maailmassa sattuu sellaista ja valitettavan usein (lähes aina) taustalla on uskonnolliset motiivit.

Kirjoituksensa viimeisessä kappaleessa Ahvion pelkovaikerointi saa huipennuksensa.

Islam näyttää aina vain saavan osakseen myönteistä erityiskohtelua lännessä. Siinä missä kristinuskoa sekä Israelia ja juutalaisuuttakin kuuluu arvostella ankarastikin eri asioista, islamia ei uskontona tule nähdä alkulähteenä juuri millekään negatiiviselle ilmiölle. Islam näyttää siis virallisesti olevan etenkin juutalaisen ja kristillisen arvostelun ulottumattomissa ja nauttivan erityissuojelua lännessä.

Ahvio puhuu ihan täyttä paskaa. Paskanpuhujaa täytyy kutsua paskanpuhujaksi ja juuri sellainen Juha Ahvio on. Ahvion sentimentaalinen pelkovaikerointi on lähinnä noloa ja koomista.

Islamia kritisoidaan länsimaissa hyvinkin kärkkäästi; mm. tämä blogi on esimerkki islamkritiikistä. Kaikki uskonnot ovat premisseiltään epätosia, joten ne kaikki ovat väärässä – myös se Ahvion pelkäämä Islam ja hellimä kristinusko kaikissa muodoissaan.

Kristittyjen hegemoninen asema väkivallankäytön suhteen on vain loppunut. Muslimeilla taas ei ole – eikä tule olemaan – vastaavaa hegemonista asemaa. Ahvion maailmassa ideaalina taitaisi olla se, että ”kristityt” länsimaat – lähinnä kaiketi Yhdysvallat ja Iso-Britannia – nukettaisivat islamilaiset maat takaisin kivikauteen, missä ne jo pitkälti ovat olleetkin vuosisatojen ajan.

Uskontojen rauhanomainen rinnakkaiselo fundamentalistisimmalla tasolla näyttää olevan mahdottomuus, joten jää meidän sekulaarien humanistien vastuulle huolehtia siitä, että valtiot ovat sekulaareja ja uskonnot sekulaarien valtioiden marginaali-ilmiöitä.

Ahvion kaltaisten pelko- ja vihavaikeroitsijoiden paikka on syvällä perseessä.

P.S: Taidanpa huomenna piirtää Muhammedin ja polttaa Koraanin, jos se nyt jollain tavoin lämmittää Juha Ahvion mieltä. Vastarinta kumpuaa aina yksilötasolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti