lauantai 17. lokakuuta 2015

Raamattukritiikkiä 17.10.2015



Jer 30:1 – 31:26
Jahve hekumoi taas väkivallalla. Tällä kertaa uhkaillaan ja isotellaan israelilaisten vastustajille. Näiden väkivaltaisuuksien jälkeen Jahve palauttaisi porukan pakkosiirtolaisuudesta. Tosin sekään ei suju muuten kuin väkivaltaisesti.

1 Tim 2:1 – 15
Paavali kehottaa rukoilemaan esivallan puolesta. Kun esivalta toimii ihmisoikeuksia loukkaavasti, siinä eivät paljon rukoukset auta. Vaaditaan toimintaa. Rukous taas on sitä, että kuvitellaan tekevän jotain, mutta ei tehdä mitään, millä olisi mitään vaikutusta.

7. Sitä varten minut on asetettu saarnaajaksi ja apostoliksi, kansojen opettajaksi uskossa ja totuudessa. Puhun totta, en valehtele.
Niinhän tuo Paavali väittää puhuvansa totta, mutta kukaan ei voi olla varma puhuuko Paavali tässäkin asiassa palturia.

8. Tahdon, että miehet rukoilevat joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäluuloa.
Paavali tahtoo montaa muutakin asiaa, mutta tuo vaikuttaa hölmöltä.

Paavalin vihamielisyys naisia kohtaan on häiritsevää:

9. Samoin olkoot naiset säädyllisessä puvussa. Kaunistakoot he itseään vaatimattomasti ja siveästi, ei tukkalaitteilla*, ei kullalla, ei helmillä eikä kalliilla vaatteilla,10. vaan hyvillä teoilla, kuten sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa.11. Naisen tulee oppia hiljaisena ja kaikin puolin alistuvana.12. Minä en salli, että vaimo* opettaa* enkä, että hän vallitsee miestä, vaan hän eläköön hiljaisuudessa.13. Aadamhan luotiin ensin, sitten Eeva,14. eikä Aadam joutunut petetyksi, vaan vaimo tuli petetyksi ja lankesi rikkomukseen.15. Hän on kuitenkin pelastuva lasten synnyttämisen läpi, jos pysyvät uskossa, rakkaudessa, pyhityksessä ja siveydessä.
 
Tuon perusteella vielä nykyäänkin perustellaan naisiin kohdistuvaa sortoa ja syrjintää.

Snl 25:18 – 19
18. Nuija, miekka ja terävä nuoli on mies, joka todistaa väärin lähimmäistään vastaan.
WTF?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti