tiistai 13. lokakuuta 2015

Raamattukritiikkiä 13.10.2015



Jer 22:1 – 23:22
Jahve uhkailee taas tuholla. Tekipä niin tai näin, niin Jahve on aina vittuuntunut. Jahven kaiken kattava pahuus on patologista. Tuon aavikkobarbaarien jumalan täytyy olla antiikin kirjallisuuden vastenmielisin hahmo: mitään sankarillista Jahveen ei voi liittää.

2 Tess 1:1 -12
Paavali piinaa uudestaan tessalonikalaisia. Eipä ole tuo Paavalinkaan jumala yhtään sen parempi kuin Vanhan Testamentin sadisti: 6. Jumala tekee oikein, kun maksaa kärsimyksillä niille, jotka teitä ahdistavat. Vääjäämättä Raamatun jumala on aina sadistinen tyranni, joka asiassa kuin asiassa on puolueellinen; vielä niin että heikommalle jäänyt osapuoli saa maksaa siitä hengellään. Ei ole universaaliksi jumalaksi niin primitiivisestä oliosta.
Jos et usko jotain ilman vähäisintäkään perustetta, niin sitten käy seuraavasti: 8. Hän rankaisee silloin tulen liekissä niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. Paavalillakin näyttää olla aika sairaita väkivaltafantasioita kun meni kirjoittamaan tuollaista.

Snl 25:11 – 14
12. Kultainen korvarengas ja hienokultainen kaulakoru ovat viisas neuvoja ja kuuleva korva.
Mikä viisaus tuohon nyt liittyi? Sananlaskun kirjoittaja onkin humoristi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti