sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ahvion arveluttava lähteiden käyttö



Ahvion lähteiden käyttö on lievästi tarkoitushakuista; toisinaan jopa koomista. Edellisessä blogipostauksessaan hän käytti lähteenään mm. toista blogia ja jopa toimittajan tekemää mielipidekirjaa. Varsinaisiin tieteellisiin julkaisuihin ei juuri viitattu.

Tällä kertaa (25.10.2015) mm Legatesin ja Van Kootenin ”tutkimus” löytyy Cornwall Alliancen sivuilta. Puulaakin koko nimi kuuluu Cornwall Alliance For the Stewardship of Creation. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä kreationistien ja muiden konservatiivisten kristittyjen julkaisu. Ko. instituutti on läheinen taas konservatiivisen ”think tankin” Heritage Foundationin kanssa.

Lisätietoja em. puulaakeista tuolta:

Kumpikaan puulaaki ei tuota tieteellistä tutkimusta muuta kuin pseudotieteenä, jonka on osuttava yksiin evankelisten amerikkalaisten rahoittajatahojen (esim. Kochin veljekset, Koch Industries) päämäärien kanssa. Sellainen päämäärä on esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden kulutuksen ylläpitö ja edistäminen.

Ahvion viittaus Eija-Riitta Korholaan johtaa Korholan kotisivuille. Tämäkään ei täytä tieteellisen julkaisun kriteereitä.

Ahvion lähde siitä, että venäläiset rahoittavat amerikkalaista ”vihreää” liikettä, johtaa taas Freebeaconin sivuille. Kyseessä on verkkojulkaisuja, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Freebeacon julkaisee juttuja esim. todentamattomista salaliitoista.

Juha Ahvio, viimeistään tohtoriopintojen yhteydessä sinulle takuulla kerrottiin, että jos pääsyä originaaleihin lähteisiin ei ole, niin sekundaarisiin lähteisiin tulee suhtautua varauksellisesti.

Ahviolle jää 12000 tutkimuksesta käyttöönsä 3%. tutkimuksista, kun taas minun näkökuntaani puolustaa 97% oikeista tieteellisistä tutkimuksista koskien ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta. 11640 tutkimusta on siis pelkkä salaliitto tms. ainakin Ahvion maailmassa. Hmm…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti