keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Raamattukritiikkiä 14.10.2015



Jer 23:23 – 25:38
Profeetta spekuloi profetoimisen ja ennustamisen eroilla. Oikeastaan molemmat ovat aivan sama asia. Yhteinen nimittäjän on arvaaminen.
Jahve se jaksaa vaan isotella seuraavasti:
30. Profetoi heille kaikki nämä sanat ja sano heille: Herra jylisee korkeudesta, antaa äänensä kaikua pyhästä asunnostaan. Hän jylisee väkevästi yli laitumensa. Kuin viinikuurnan polkijat hän nostaa huudon kaikkia maan asukkaita vastaan.
31. Pauhina käy maan ääriin asti, sillä Herralla on riita-asia kansoja vastaan, ja hän käy oikeutta koko ihmissuvun  kanssa: Jumalattomat hän antaa miekalle alttiiksi, sanoo Herra.
Täysin vastuuntunnoton tuo Jahve, koska vierittää aina syyn omasta tunaroinnistaan ihmisille ja vielä rankaisee ihmisiä omista mokistaan.

2 Tess 2:1 – 17
Paavali keksii sellaisen hahmon kuin antikristus. Edelleen Paavali virittelee teologiansa sisältämään oletetun luopumuksen. Onhan sekin tapa yrittää oikeuttaa selvästi epätodet väitteet. Ei ole lainkaan ihme, että ihmiset eivät ottanee Paavalin juttuja todesta; sen verran hölmöjä Paavali jutustelee.

Snl 25: 15
15. Ruhtinas taivutetaan kärsivällisyydellä, ja leppeä kieli murtaa luut.
Kärsivällisyys kelpaa diplomatiaksi, mutta tuo luiden murtaminen on aika käsittämätöntä. Miksi joltakin pitäisi murtaa luut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti