perjantai 2. lokakuuta 2015

Astroteologia



Wikipedia määrittelee astroteologian seuraavasti:
Astrotheology is the study of the astronomical origins of religion; how gods, goddesses, and demons are personifications of astronomical phenomena such as lunar eclipses, planetary alignments, and apparent interactions of planetary bodies with stars.

Astroteologia on juuri nyt melko ajankohtainen, tai oli muutama päivä sitten jolloin voitiin ihailla “verikuuta” ja kuunpimennystä.
Lopunajan profeetat olivat taas kerran näkevinään täysin luonnollisissa ilmiöissä jotain jumalallista profetiaa. Nämä ”profeetat” ovat hupaisia tapauksia: he näkevät mörköjä vähän siellä sun täällä, mutta eivät halua ymmärtää todellisuuden täysin naturalistista luonnetta. Ehkä he saavat jonkin sortin tyydytystä astroteologisesta hölynpölystä.
Taivaankappaleisiin liittyviä ilmiöitä on tutkittu vuosituhansia; paljon ennen kuin judaismia ja kristinuskoa. Papisto pystyi höynäyttämään tietämättömiä ihmisiä ”ennustamalla” kuun- ja auringonpimennyksiä. Mitään maagista asiaan ei liittynyt eikä liity nykyäänkään. Kyse on pelkästä laskennasta. Aika epärehellistä sakkia nuo profeetat: käyttivät hyväkseen ihmisten tietämättömyyttä sen sijaan, että olisivat pyrkineet sivistämään ihmisiä.

Keskustelupalstoilla ja omilla sivuillaan nämä lopunajan profeetat ovat hauskuuttaneet lukijoita. Taas kerran erityisesti Raamatun jumala on kommunikoinut näiden profeettojen kautta verikuun muodossa. Aivan pian – ehkä jo huomenna – alkavat lopunajat, mutta vuosituhannet vain kuluvat, eikä Raamatun jumalasta saada edes viitteitä. Sitten tulee uusi verikuu tms. ja sama alkaa alusta. Samoja vanhoja ja moneen kertaan kumottuja argumentteja kierrätetään aina uudestaan.
Astroteologisilla lopunajan profetioilla on vain viihteellistä arvoa ja niitä esittävät profeetat ovat aika koomisia veijareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti