lauantai 10. lokakuuta 2015

Jumalan ponerologinen analyysi



Ponerologia on pahuudeksi nimetyn laaja-alaisen mielisairauden tutkimus. Puolalaisen psykiatri tri. Andrzej Lobaczewskin tutkijaryhmän keksimä tieteenalaa, joka ottaa kaiken irti sosiologiasta, filosofiasta, historiasta, psykologiasta ja psykopatologiasta.

Vakavasta mielenterveydellisestä häiriöstä - eli pahuudesta - kärsivä totalitarismi, joka on siunattu valtaan nousseen pienen ryhmän patologisesti häiriintyneiden yksilöiden (psykopaattien) kaikenkarvaisilla edesottamuksilla. Psykopaattien onnistuneen vallankkaappauksen jälkee epäinhimillinen ja perverssi toiminta, kuten kiduttaminen ja muut julmuudet, oman kansan sortaminen kuvitteellisen uhan avulla, samoin sodat ja kansanmurhat ovat aivan normaaleja.

Ponerologia soveltuu hyvin Raamatun antropomorfisen jumalan pahuuden tutkimiseen. Tavallisesti panerologiaa käytetään pahuuden tutkimiseen poliittisissa yhteyksissä ja Raamattu on paljolti politiikkaan, joten ei muuta kuin tutkimaan Jumalan pahuutta.

Aiheen perusteos on Andrew M. Lobaczewskin Political Panerology: A Science on the Nature of Evil Adjusted for Political Purposes. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut Laura Knight-Jadczyk.

"Sosiaalisella tasolla viha, kateus, ahneus ja erimielisyydet lisääntyvät eksponentiaalisesti. Rikokset lisääntyvät nopeammin kuin populaatio. Yhdistettynä sotiin, kapinoihin ja poliittisiin puhdistuksiin, useat miljoonat ihmiset maailman ympäri ovat vailla riittävää ruokaa tai majoitusta, johtuen poliittisista toimista. Ihmisten kärsimysten määrä on kauhistuttava asia." (Knight-Jadczyk)

Edellä oleva sopii oikein hyvin Raamatun kertomuksiin psykopaattisesta jumalasta ja siihen kuinka eri ryhmät purkavat vihaansa toisiin ryhmiin jopa sama jumlaolion nimissä. Ainakin sekä Raamatun että Koraanin jumalat ovat läpeensä pahoja, eivätkä edes häpeä pahuuttaan

Em. teoksen esipuheessa Knight-Jadczyk toteaa, että paljon on tehtävissä pahuuden vähentämiseksi. Hyvä alku olisi lainsäädännön kaikinpuolinen sekularisointi ja täten jumalten marginalisointi pelkästään myyttisiksi hahmoiksi. Ihmiskunnan on vihdoin aika oppia, kuinka kaiken kattavaa jumalten pahuus on. Tämä faktan tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti humaanimpia yhteiskuntajärjestelmiä.

Martha Stoutia kuvaa ihmistä, mutta kuvaus sopii parhaiten aabrahamilaisiin jumaliin "Kuvittele - jos kykenet - että sinulla ei ole laisinkaan omatuntoa, ei syyllisyyden tai katumyksen tunteita huolimatta siitä mitä teet, ei toimintaasi rajoittavaa huolta tuntemattomien, ystävien tai edes perheenjäsenten hyvinvoinnista. Kuvittele, että et koskaan koko elämäsi aikana tuntisi häpeää, vaikka toimisit kuinka itsekkäästi, laiskasti, ilkeästi tai moraalittomasti. Leiki ajatuksella, että vastuullisuuden käsite olisi sinulle tuntematon, ollen vain muiden herkkäuskoisten typerysten mukisematta hyväksymä taakka."

Knight-Jadczyk kuvaus sopii sekin psykopaattiseen jumalaan: Tämä johdattaa meidät tärkeään kysymykseen: mitä psykopaatti oikeastaan saa irti uhreistaan? Motiivit ovat helppo tunnistaa, kun kyseessä on valehtelu ja manipulaatio omaisuuden tai vallan tavoittelemiseksi. Monessa tapauksessa on kuitenkin ilmeistä, että psykopaatti yksinkertaisesti nauttii aiheuttaessaan muille kärsimystä."

Psykiatri M. Scott Peck laukoo karusti:
Tämä johdattaa meidät tärkeään kysymykseen: mitä psykopaatti oikeastaan saa irti uhreistaan? Motiivit ovat helppo tunnistaa, kun kyseessä on valehtelu ja manipulaatio omaisuuden tai vallan tavoittelemiseksi. Monessa tapauksessa on kuitenkin ilmeistä, että psykopaatti yksinkertaisesti nauttii aiheuttaessaan muille kärsimystä."
Juuri em. tavalla toimii Raamatun jumala.

Peck jatkaa:
Lisää nyt tähän outoon fantasiaan kyky salata muilta radikaalisti toisista poikkeava psykologinen koostumuksesi. Kaikkien muiden yksinkertaisesti olettaessa omatunnon ihmisten keskuudessa olevan yleismaailmallinen piirre, on sen tosiasian että olet vailla omaatuntoa salaaminen naurettavan helppoa. Kukaan ei koskaan kyseenalaista kylmäverisyyttäsi. Verisuontesi jäätävä kylmyys on niin eriskummallista ja täysin heidän henkilökohtaisten kokemusten ulkopuolella, että he harvoin edes arvailevat mikä sinua vaivaa. Tämä outo etusi toisiin verrattuna, joita rajoittaa heidän omatuntonsa, jää luultavasti huomaamatta."
Tuokin voidaan lukea raskauttavaksi asiaksi Jumalaa vastaan.

Lobaczewski toteaa:
"Kun (tavalliset) ihmiset joutuvat tiettyyn mielentilaan: psykopaatti iskee heidän heikkouksiin kehoon tunkeutuvat vaarallisen taudinaiheuttajan tapaan, ja koko yhteiskunta syöksyy suuriin kauhuihin ja tragedioihin johtaviin olosuhteisiin."

Tuolla tavoin toimitaan kun pyrkimyksenä teokratia tai kristinuskon/Islamin hegemonia politiikan teossa.
Raamatun jumala on niin läpeensä paha, että Raamatun kertomusten kirjoittajien on täytynyt olla hullujenhuonekamaa; kukaan muu ei ole voinut kirjoittaa niin psykopaattisesta jumalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti