maanantai 6. helmikuuta 2017

Rukousaamianen silkkaa sirkusta - osallistujille itsekritiikin paikka



Tänä vuonna Yhdysvalloissa järjestetty vuotuinen rukousaamiainen ei mennyt ihan putkeen, kun pääpuhujaksi värvätty Yhdysvaltain presidentti, Donald Trump, teki koko tilaisuudesta sirkuksen, mikä oikeastaan sopii hyvin tosi-tv tähdelle.

Rukoilun vaikutus on nolla, koska mitään yliluonnollisia entiteettejä ei ole olemassa. Vielä kun päälle lisätään Trumpin karnevaalimeininki, niin vituiksihan koko touhu menee.


Rukousaamiainen on jo itsessään huvittava katastrofi, mutta nykyistä idiotismia Laura Huhtasaari yrittää valkopestä puolueensa äänenkannattajassa, Suomen Uutisissa.

Minun lisäkseni muutama muukin blogikirjoittaja on huomioinut täysin vituiksi menneen rukousaamiaisen. Touhu meni niin vituiksi, ettei edes Janitskin ole kehdannut kommentoida tuota tahatonta komiikkaa paskalehdessään.

Uuden Suomen Puheenvuorossa Pasi Majuri heitti muutaman kommentin rukousaamiaisesta.

Osa päättäjistämme on näköjään käynyt jenkeissä asti rukoilemassa Suomen ulkoturvallisuuden puolesta. Veronmaksajana voinen kysyä, oliko matka tarpeellinen ja saatiinko veroeuroille vastinetta.

Siinä vaiheessa kun vanhurskaat vaativat vetämään rajoja kiinni hätää kärsivien nenän edestä, kyse lienee pelkästä tekopyhyydestä,  eikä siinä mitään.

Mutta silloin kun rukoilemalla yritetään parantaa Suomen ulkoturvallisuutta, kyse on idioottimaisesta toiminnasta. Missä vaiheessa Suomen ulkoturvallisuuden peruspilareihin  on tullut rukoilu?

Suomen ulkoturvallisuus vaatii kunnon toimia,  ei näiden uskovaisten tai tekouskovaisten rukoiluja.

Majurin blogiin ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Sen voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti