maanantai 27. helmikuuta 2017

Hyvä päivä vallankumoukselle - edistyksellinen eutanasiadebatti



Vallankumous voi alkaa tänään, koska tänään on yhtä hyvää päivä sellaiseen touhuun kuin eilenkin.

Monta suorastaan vallankumouksellista voittoa on Suomen itsenäisyyden aikana jo saavutettu: Monen monta uskonnollisen oikeiston hellimää dogmia on joutunut romukoppaan. Paljon on vielä tekemistä varsinkin juuri nykyisessä tilanteessa, jolloin uskonnollinen oikeisto ja erityisesti sen totalitaristinen kristofasistinen siipi on ryhmittynyt kamppailuun jo toteutunutta edistystä vastaan.

Edellinen merkittävä voitto oli tasa-arvoinen avioliittolaki, joka toteutuu ylihuomenna. Uskonnollisen oikeiston tuska asian johdosta on käsin kosketeltavaa. Juuri tästä syystä heidän tuskaansa tulee vain lisätä muistuttamalla heitä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä siitä, miten taantumuksellisia ja epäinhimillisiä he ovat olleet.

Myös seuraavan taistelun voimme valita, jos ei nyt koko valtajärjestelmää saada kerralla keikautettua nurin. Tässä blogissa arvelin jo ennen vireillä olevaa kansalaisaloitetta seuraavan taistelun koskevan juuri eutanasiaa. Meidän edistyksellisten tulee kaikissa mahdollisissa yhteyksissä tehdä selväksi se, että uskonnollisen oikeiston eutanasian vastustus ei ole legitiimiä. Me edistykselliset vallankumoukselliset emme tule hyväksymään aavikkobarbaarien opaskirjaan perustuvia kielteistä kantaa. Me edistykselliset vallankumoukselliset emme tule myöskään hyväksymään kielteistä kantaa, joka perustuu ns. kaltevan pinnan argumenttiin, koska sen argumentin pätevyyttä ei ole verifioitu missään - eikä koskaan.

Me vallankumoukselliset liberaalit olemme tehneet jo niin paljon asiamme eteen, että voimme hyvällä omallatunnolla jatkaa eteenpäin. Me voimme relevantisti osoittaa eutanasian olevan inhimillistä yksilön itsemääräämisoikeuden alaan kuuluvaa humanismia. Asialla ei ole mitään tekemistä uskonnollisten dogmien kanssa, kun nuo dogmit ovat olleet vuosisatoja ja – tuhansia ihmisarvon tunnustamisen esteenä.

Eutanasiadebatti olkoon siis juridinen debatti, jossa ei ole sijaan jumaluskomuksellisille, vaikka kaksi suomalaista kristofasistista organisaatiota – Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset – mielellään profiloituvat uskonnollisten dogmien pohjalta. He närkästyvät siitä, että heidän perusteeton dogminsa asetetaan naurunalaiseksi, sillä naurettavahan se on. Päässä asuvat mielikuvitusystävät ja sellaisten olioiden kuviteltu tahto ei kelpaa perusteeksi oikein mihinkään, no uskonnollisten harhojen tutkimukseen kyllä.

Strategiana on muistuttaa kansanedustajia siitä, että heidän tehtävänään – suoranaisena velvollisuutenaan – on saattaa eutanasian mahdollistava lainsäädäntö voimaan myös Suomessa. Asiassa ei ole lainkaan neuvotteluvaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti