perjantai 25. syyskuuta 2015

Uusinta Leif Nummelan idiotismia



Leif Nummela verifioi idiotisminsa verkkojulkaisu Uusi Tien sivuilla 23.9.2015. Nummelan kirjoitus on otsikoitu Olemme kaikki hengellisesti heikkomuistisia.

Tällä viikolla on vietetty ”muistiviikkoa”. Kyse on muistisairauksien tunnistamiseksi tarkoitetusta tiedonvälityksestä, ei uskonnollisen propagandan levittämisestä tärkeän asian varjolla Nummelan tapaan. Nummela tekee itsestään tyypilliseen tapaansa idiootin esittämällä selvästi epätosia väitteitä tosina.

Raamattu puhuu paljon muistamisesta. Kaikkia ihmisiä kehotetaan muistamaan oma perimmäinen alkuperänsä.

Kukaan ei pysty muistamaan aikaa jolloin hän majaili äitinsä kohdussa. Jos Nummela viittaa johonkin jumalaan – ihan mihin tahansa niistä – niin olemattomasta oliosta ei voi muistaa mitään. Tuosta oliosta esitettyjä perusteettomia väitteitä voi kyllä muistaa.

Raamattu ei ole elämänkielteinen kirja, mutta se on ehdottoman totuudenmukainen.

Raamattu nimenomaan on elämänkielteinen kirja kaikessa väkivaltaisuudessaan ja uhkailussaan. Raamatun keskeinen teema on: tee kuten minä sanon tai tapan sinut! Edelleen Raamatussa juuri mikään ei ole totta, vaan jutut ovat pelkästään myyttejä ja aavikkobarbaarien mytologiaa. Nummelakin varmasti tietää tämän, mutta hänen uskonnollinen vakaumuksensa edellyttää faktojen kaikenkattavaa kieltämistä.

Olemme kaikki hengellisessä mielessä hyvin heikkomuistisia. Länsimaisessa yhteiskunnassa olemme jo pitkään eläneet aikaa, jolloin on menossa laajoja ihmisjoukkoja koskeva hengellinen muistinmenetys.

Nummela yleistää kaikki ihmiset jollain tavoin heikkomuistiksi, ei näin Lefa. Se, että sinä oletat ja toivot asioiden olevan em. mainitulla tavalla, ei ole fakta. Totta kai länsimaissa on luovuttu Nummelan ja kumppanien markkinoimasta uskosta, sillä se perustuu epätosiin premisseihin ja on täten haitallista ihmisille. Edelleen mitään henkiä ei ole todennettu, joten henkiä koskevaa muistinmenetystäkään ei ole.

Ihmiset eivät muista, kuka heidät on luonut.

Useimmat ihmiset muistavat vanhempansa. Vanhempien identiteetti voidaan vahvistaa esim. DNA-testeillä. Jos Lefa viittaa johonkin luojajumalaan, niin sellaisesta ei ole edes etäisiä viitteitä.

Ihminen ei muista olevansa syntinen, jolla on jatkuva tarve tunnustaa syntinsä Jumalalle ja vastaanottaa anteeksiantamus, Jeesuksen Kristuksen sovitustyön tähden. He ovat unohtaneet, miten kalliin hinnan Jeesus on meistä kaikista maksanut.

Tuo oli taas sitä Nummelan idiotismia. Synti ei ole reaalimaailman ilmiö, vaan myyttinen uskonnollinen konstruktio, jolla ei vähäisintäkään reaalimaailman relevanssia. Tästä seuraa, ettei ole mitään tarvetta tunnustaa olemattomia syntejä. Jumalasta ei ole näyttöjä ja Jeesuskaan tuskin oli historiallinen henkilö. Jeesuksen uhraus ei ollut mikään uhri, vaan halpahintainen juutalaisen lahkon myytti. Sitä paitsi ristiinnaulitseminen oli tuossa ajassa ja paikassa tuiki tavallinen mestaustapa. Kenen tahansa ristiinnaulitun ympärille olisi voitu kehittää yhtä epäuskottava tarina.

Jumalalle vastuullisina ihmisinä unohdamme olevamme joka päivä lähempänä viimeistä tuomiota, jolloin kaikki ajatuksemme, sanamme ja tekomme punnitaan.

Tämäkin menee Nummelan idioottimaisen toiveajattelun piikkiin. Viimeinen tuomio on erään uskonnon myyttinen episodi, jolla voidaan oikeuttaa mikä tahansa psykoterrorin käyttö. Juuri aiemmin Nummela totesi kristinuskon olevan elämänmyönteistä, mutta tuossa hän jo viittaa kuolemaan ideaalina. Kristinusko Nummelan markkinoimassa muodossa on kuoleman kultti.

Kristittyjen tehtävä on rukouksillaan, elämäntyylillään ja puheillaan olla avuksi lähimmäiselleen, jotta kaikkien hengellinen muisti palautuisi ja pysyisi toiminnassa loppuun saakka.

Rukousta on tutkittu paljon, ja se on todettu täysin toimimattomaksi. Rukous toimii vain pelkän arvauksen arvoisesti. Konservatiivisten uskovien elämäntyyli ei kyllä sovi ideaaliksi kenellekään, koska ko. elämäntyyli on epähumaani. Fundamentalistien puheetkin rikkovat pääsääntöisesti ihmisoikeuksia, joten niistäkään ei ole ideaaleiksi. ”Hengellinen muisti” joutaakin mennä: muussa tapauksessa ihmisestä tulee Nummelan kaltainen elämään ja ihmisiin vihamielisesti suhtautuva idiootti.

Idiotismista voi toipua luopumalla epärehellisestä uskosta. Leif, tee s heti!

Lähde:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti