tiistai 22. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 22.9.2015



Jes 38:1 – 41:16
Jahve väittää, että Hiskia kuolee, mutta Hiskia juttelee jumalalleen ja tuo aavikkobarbaarien jumala muuttaa mielensä ja Hiskia säilyy hengissä. Siinä meni sekin argumentti tuon aavikkobarbaarien jumalan muuttumattomuudesta. Oliohan muuttaa mieltään vähän väliä. Täten Jahve on aika ailahtelevainen.

8. Minä annan aurinkokellon varjon siirtyä takaisin 10 astetta, jotka se jo on auringon mukana laskeutunut Aahaan aurinkokellossa'"*. Niin aurinko siirtyi aurinkokellossa takaisin 10 astetta, mitkä se jo oli laskeutunut.

Tuo ei nyt ole mahdollista edes kaikkivaltiaaksi väitetylle Jumalalle. Auringon pysäyttäminen tappaisi kaiken elämän maapallolla, kaikki irtain sinkoutuisi avaruuteen ja muuta mukavaa. Miksi muuttumaton jumala nyt sitten rikkoisi ”luomiaan” luonnonlakeja? Näin merkittävästä tapahtumasta ei ole mitään historiallisia lähteitä. Luulisi nyt jonkun muun kuin Raamatun tekstien kirjoittajien kiinnittäneen asiaan huomiota. Ehkä tuollainen huijaus upposi sivistymättömiin aavikkobarbaareihin, mutta on suorastaan noloa, jos joku vielä vuonna 2015 pitää noin hassua tarinaa totena.

Loput jaksosta sitten ylistetään aavikkobarbaarien jumalan suuruutta, mutta kun lukee Jesajan nimiin laitetun tekstin, niin aika mitätön heppu tuo Jahve on.

Ef 1:1 – 23
Nyt Paavali ryhtyy kiusaamaan efesolaisia. Häijy heppu tuo Paavali. Muu onkin sitten Paavalin harhaista jorinaa toimintasankarista nimeltä Jeesus. Paavalin teologinen pointti on kaiken järjellisen ajattelun tuomitseminen, sillä muuten Paavalin ja kumppaneiden huijaus paljastuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti