maanantai 28. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 28.9.2015



Jes 54:1 – 57:13
54. luku on pelkkää heimojumalan kehumista. Ko. luku nimenomaan osoittaa, että Jahve on pelkkä aavikkobarbaarien heimojumala, josta ei ole universaaliksi jumalaksi – tai ylipäänsä miksikään jumalaksi.
Loput jaksosta on pelkkää vanhan toistoa, joka osoittaa Jesajan olevan ankeuden apostoli: sitähän profeetat aina ovat levittäen ankeutta ja irrationaalisia pelkoja.

Ef 6:1 – 24
2. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi." Tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus: 3. "että menestyisit ja eläisit kauan maan päällä." 4. Te isät, älkää ärsyttäkö lapsianne vihaan, vaan kasvattakaa heitä Herran kurissa ja nuhteessa.
Noita ohjeita noudattamalla mene lasten kasvatus varmasti pieleen. Sadistiset vanhemmat eivät ansaitse minkäänlaista kunnioitusta. Lasten indoktrinointi epätoteen ja selvästi haitalliseen uskoon, on pelkästään tuomittavaa hyväksikäyttöä. Kasvattamalla lapset uskomaan jumaliin – ihan mihin tahansa niistä – kasvatetaan lapset siihen, että heistä tulee todellisuudesta vieraantuneita. Edelleen uskonnollinen kasvatusmenetelmä edellyttää epärehellisyyttä. Lapset oppivat vain valehtelemaan uskon nimissä.

Snl 24:8 – 9
8. Miestä, joka suunnittelee pahaa, sanotaan vehkeilijäksi.
Pätee mm. kaikkiin evankelistoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti