tiistai 15. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 15.9.2015



Jes 19:1 – 21:17
Jesajakin profetoi Egyptin tuhoa. Samoin tekivät jo häntä edeltäneet profeetat. Mikään profetioista ei ole toteutunut.  Profeettojen kristallipallo oli kaiketi epäkunnossa.
Mikäli profeetat olisivat perustaneet ennusteensa tarkkaan faktapohjaiseen analyysiin, niin osumatarkkuus olisi heti parantunut. Mutta kun ei, niin sitten ei: profeetat markkinoivat omia harhojaan jonkin olemattoman jumalan ilmoituksena. Tätä samaa metodia käyttävät nämä nykyisetkin ”profeetat” ja aivan yhtä huonolla menestyksellä.
Tämäkin Jesajan teksti oli sitten taas niin väkivaltaista uhoa, että Jahve vaikuttaa joka kerta entistä tärähtäneemmältä.

Gal 2:1 – 16
14 vuotta on kulunut ja Paavali väittää vierailleensa taas Jerusalemissa.
Paavalin pröystäilee sillä, että hän on antanut Pietarille melkein pataan: 11. Keefaan tultua Antiokiaan minä kuitenkin vastustin häntä vasten kasvoja, koska hän oli aiheuttanut moitteita. Näin eripuraista sakkia olivat jo nämä varhaiset ”kristityt”.
13. Hänen kanssaan lankesivat teeskentelyyn muutkin juutalaiset, niin että heidän teeskentelynsä tempasi mukaansa myös Barnabaan.
14. Nähdessäni, että he eivät vaeltaneet suoraan evankeliumin totuuden mukaan, minä sanoin Keefaalle kaikkien kuullen: "Jos sinä juutalainen noudatat muihin kansoihin kuuluvien tapoja etkä juutalaisten, miksi sinä vaadit muihin kansoihin kuuluvia noudattamaan juutalaisten tapoja?"
Ajatuskokeena voidaan ajatella sitä, että Paavalin näkemys olisi jäänyt tappiolle. Olisiko kristinusko vähemmän vihamielinen uskonto, jos Pietarin näkemykset olisivat päässeet voitolle?

Snl 23:13 – 14
Seuraavat jakeet ovat niitä Raamatun vastenmielisiä jakeita: 13. Älä kiellä poikaselta kuritusta. Jos lyöt häntä vitsalla, hän säästyy kuolemasta.
14. Vitsalla sinä lyöt häntä ja pelastat hänen sielunsa tuonelasta.
Käsittämätöntä väkivaltaan yllyttämistä. Näillä jakeilla on perusteltu lasten ruumiillista kurittamista, mutta se on jo osoitettu haitalliseksi. Kuinka monta ruumiinvammaa onkaan noiden jakeiden noudattaminen tuottanut? Päälle sitten vielä psyykkiset vauriot.
Onneksi moinen toiminta on nykyään kriminalisoitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti