keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 9.9.2015



Jes 3:1 – 5:30
Lähes jokainen näistä ”profeetoista” manaa Jerusalemin rappiota ja tuhoa. Kai sitäkin voi pitää rappiona kun nämä Palestiinan barbaariset asukkaat eivät osaa koskaan elää sovussa kanssaihmistensä kanssa. Kahakoitahan siitä syntyy, eikä kahakoihin tarvita edes taivaallista tyrannia. Onhan se toisaalta näppärää panna vaikeudet tuon kuvitellun tyrannin piikkiin siten, että vaikeudet ovatkin tyrannin langettamia rangaistuksia. Näinhän uskovat vielä nykyäänkin kiertävät henkilökohtaisen vastuunsa.
Jesajakin suhtautuu naisiin halveksivasti: 17. Herra tekee Siionin tyttärien päälaen rupiseksi, ja Herra paljastaa heidän häpynsä. Tuonkin jakeen on varmasti kirjoittanut mies, jolla on problemaattinen suhde naisiin.

2 Kor 11:1 – 15
8. Muita seurakuntia olen riistänyt ottamalla niiltä taloudellista tukea palvellakseni teitä.
Niinpä. Nämä ”paimenet” ovat pelkästään riistäjiä ja huijareita.
Tietenkin Paavali on aina itse oikeassa ja kaikki muut aina väärässä: 13. Sellaiset ovat valeapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi.

Snl 22:28 -29
Aikansa muutosvastarintaa: 28. Älä siirrä ikivanhaa rajaa, minkä esi-isäsi ovat asettaneet. Ilmankos kehitys on vaatinut sekularisatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti