perjantai 4. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 4.9.2015



Snr 7:1 – 9:18
Seuraavat jakeet on kirjoittanut vakavasti masentunut ihminen:
2. Hyvä nimi on parempi kuin kallis öljy, ja kuolinpäivä parempi kuin syntymäpäivä. 3. Parempi mennä surutaloon kuin pitotaloon, sillä siinä on kaikkien ihmisten loppu, ja elossa oleva painaa sen mieleensä. 4. Suru on parempi kuin nauru, sillä sydämelle on hyväksi, että kasvot ovat murheelliset. 5. Viisaan sydän on surutalossa, tyhmän sydän huvipaikoissa. 6. Parempi on kuulla viisaan nuhdetta, kuin olla kuulemassa tyhmien laulua. 7. Kuin orjantappurain rätinä padan alla on tyhmäin nauru. Sekin on turhuutta.
Kun tuollaista tekstiä pitää esimerkillisen opettavana, niin ei ole ihme, että näkee kaiken synkkänä. En ole juuri koskaan tavannut teeskentelemättömän iloista ja elämäänsä tyytyväistä uskovaista. Em. jakeiden perusteella uskovan elämä on yhtä jäiden polttelua. Sellainen ei voi olla terveellistä, eikä varsinkaan tarpeellista.

2 Kor 7:8 – 16
Jotta päivän synkistely saisi huipennuksen, niin Paavalikin kirjoittaa: 8. Vaikka minä kirjeelläni murehdutinkin teitä, en kadu sitä. Tosin kaduinkin, kun havaitsin tuon kirjeen murehduttaneen teitä, vaikkapa vain vähäksi aikaa.
Synkkää sakkia. Sellaisista on parasta pysyä kaukana ja vastustaa heidän synkistelyn leviämistä laajemmalti yhteiskuntaan.

Snl 22:17 – 19
19. Juuri sinua minä olen nyt neuvonut, että Herra olisi turvanasi.
Aina kun on kuunneltu ”Herran” neuvoja ovat asiat menneet ihan vituiksi. Niinpä ”Herran” neuvoista ei ole neuvoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti