keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 16.9.2015



Jes 22:1 – 24:23
Taas uhkaillaan Jerusalemin tuholla joidenkin ihmisten oletettujen syntien takia. Tästä voi päätellä Jesajankin hourailevan. Synti ei ole reaalimaailman ilmiö, eikä tuosta Raamatun jumalastakaan ole edes ensimmäistä todennettavaa viitettä. Täten Jesajankin jutut voi kuitata myyttinä ja mytologiana, sillä siitäkään ei ole todennettavaa näyttöä, että Jesaja olisi ollut historiallinen henkilö. Ei ole kovin kummoinen temppu kirjoitella ympäripyöreitä ennustuksia ja väittää niitä jonkin jumalan ilmoituksiksi. Kaikkea sitä ihmiset uskookin.
Lisäksi Jesajan ennustus Tyyroon tuhosta oli sekin tuulesta temmattu. Siellä se Tyyros on yhä paikallaan aika monen vuosituhannenkin jälkeen. Jesajan osumatarkkuus oli siis nolla.

 Gal 2:17 – 3:9
Paavalin harhat sen kuin pahenevat. Aika usein Paavali on ristiriidassa itsensä kanssa. Ehkä Paavali kärsi muistinmenetyksestä. Heppu ei muistanut mitä oli aiemmin sanonut kuvitellusta armosta ja teoista. Paavalikin ihan vaan lämpimikseen iskee tarinaa. Jotkut vielä ottavat nuo jutut tosissaan ja täten ovat osallisia Paavalin harhoihin.

Snl 23:15 – 16
15. Poikani, jos sydämesi viisastuu, minunkin sydämeni iloitsee.
Parempi siis viisastua luopumalla uskosta, sillä usko perustuu epätosiin väittämiin.
16. Minun sisimpäni riemuitsee, jos huulesi puhuvat, mikä on oikeaa.
Riittää ihan hyvin, jos puhuu totta. Raamatussa ei juuri mikään ole totta, joten Raamatun siteeraaminen totena on harvinaista tyhmyyttä, josta ei tule riemuita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti