tiistai 22. syyskuuta 2015

Evankelistojen aivojen rakenne



Hannu Lauerma kirjoittaa kirjassaan Usko, toivo ja huijaus – rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin (2006) sivulla 23 seuraavasti:

”Yksi aivosähköisiä löydöksiä mahdollisesti selittävä teoria on se, että psykopaatin aivot ovat epämiellyttävässä turtuneisuuden tilassa, ellei voimakkaita ärsykkeitä ole tarjolla. Jännitystä on silloin pakko hakea. Myös poikkeavaan valehteluun liittyviä aivojen rakenteen poikkeavuuksia on kuvattu – ero oli nähtävissä sekä suhteessa normaaleihin verrokkeihin että suhteessa sellaisiin asosiaalisiin verrokkeihin, joille valehtelu ei ollut erityisen ominaista. Valehteluun poikkeuksellisen taipuvaisilla tutkituilla aivojen evoluutiossa viimeksi kehittyneet osat, inhimillisen moraalin kannalta tärkeät otsalohkot, ovat poikkeavasti rakentuneet. Aivojen harmaata ainetta on vähän, mutta yhdysradat muodostavaa valkoista ainetta vastaavasti enemmän.”

Lauerman näkemys sopii kaikkiin valehteleviin evankelistoihin. Heidän kannaltaan asialla on katastrofaaliset vaikutukset: evoluutiolla voidaan jossain määrin selittää heidän valehtelutaipumuksiaan, mutta kieltäessään evoluution nämä konservatiiviset evankelistat torppaavat ainoan valehtelunsa puolustuksen. Ei hyvältä näytä evankelistojen perspektiivistä.

Mitä näille evankelistoille tulisi tehdä? Lobotomia? No se on nyt vähän yliampuvaa. Aloitetaan vaikka heidän uhriensa auttamisesta, sitten valistetaan potentiaalisia evankelistojen uusia uhreja faktoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti