perjantai 11. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 11.9.2015



Heti jakson alussa Jesajan harhaisuus ilmenee seuraavasti: 1. Herra sanoi minulle: "Ota iso taulu ja kirjoita siihen selvällä kirjoituksella: MaHeeR-ShaaLaaL HaaSh-BaS. Eikä tilanne parane seuraavassakaan jakeessa: 2. Minä otan luotettavat todistajat, pappi Uurian ja Sakarjan, Jeberekjan pojan. Taaskaan ei todistajien lausuntoa esitetä. Jesaja siis väittää joidenkin olevan luotettavia todistajia, mutta todistajien lausuntoa ei esitetä.
Jesaja profeetoille tyypilliseen tapaan maalailee uhkakuvia sodista ja muista katastrofeista. Samaa kikkaa käyttävät nämä nykyisetkin ”profeetat”. Profetiat eivät vaan toteudu ja sekös profeettoja vituttaa.

2 Kor 12:1 – 10
Paavali outoja juttuja ja näkee harhoja. Mitään reaalimaailman relevanssia niillä ei ole.
2. Tunnen miehen, joka on Kristuksessa. 14 vuotta sitten hänet temmattiin kolmanteen taivaaseen. Oliko hän ruumiissaan vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää.
Kolmanteen taivaaseen? Taas Paavali vetää ihan hatusta ja hihasta. Temmattiin? Vain Paavalin häiriintyneessä päässä.

Snl 23:4 – 5
Töitä ei kannata tehdä sillä jo Sananlaskut sanovat: 4. Älä näe vaivaa rikastuaksesi, lakkaa käyttämästä ymmärrystäsi siihen. Ymmärrystäkään ei tule käyttää elinolojensa parantamiseen. Jo Vanha Testamentti oli kaikkea älyllisyyttä vastaan. Hyveenä pidettiin taantumuksellista ymmärtämättömyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti