tiistai 29. syyskuuta 2015

Anti-evankelioidaan evankelistat ja samalla kaikki muut



Anti-evankelioidaan kaikki evankelistat sekä kaikki muut, jotka esittävät selvästi epätosia väitteitä uskonnon ja ennen muuta jumalansa nimissä.

Koska anti-evankelioimisella olla ei ole organisatorista rakennetta – eikä sellaista edes tarvita – on aktivoitava jokainen yksilö, joka ymmärtää evankelistojen ja lopulta aivan tavallisten uskovien ajaman agendan haitat. Kun jokainen yksilö puuttuu pienimpäänkin havaitsemaansa uskonnon varjolla tehtävää haittaan, tuloksena ja on jo pelkkään kriittisen massaan perustuva joukkovoima, jota edustaa humaaneja ihmisarvoja ja ihmisoikeuksia kunnioittava yksilö - paino on sanalla yksilö. Riittävän monen yksilön faktoihin perustavalla sanomalla on painoarvoa. Yhdenkään humanistin ei tule enää sietää vähäisimmässäkään määrin uskonnollisten ihmisten erityisasemaa, jossa uskovat ovat päässeet sanemelaan ihmisille haitallisia käytäntöjä aina lainsäädäntöä myöten.

Evankelistat – niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin – pyrkivät levittämään sanomaa, jolla on historiallisesti ollut katastrofaalisia seurauksia. Kaikki tämä on tapahtunut maltillisten uskovien myötävaikutuksella. Ihmisten hyvinvointia estäville uskonnollisille käytänteille tulee panna piste. 

Kun uskonnollisia väitteitä esittävälle osoitetaan faktat, joiden perusteella verifioidaan uskon perusteettomuus, tuloksena on ko. uskovan joko täydellinen faktojen kieltäminen tai prosessi, joka päättyy haitallisesta uskosta luopumiseen.

Anti-evankelioinnin yksi päämäärä on vapaus uskonnosta. Uskonnon ei tulisi millään lailla vaikuttaa julkiseen valtaan ja julkisen vallan edustajiin. Lainsäädännöstä tulee tehdä sekulaari, jolloin mikään uskonnollinen väite tai sellaisen implikaatio ei nauti lainsäädännöllistä erityisasemaa.

Uskon ja uskonnon tulee olla niin yksityistä, että jokainen voi omissa oloissaan (tai jossakin uskonnollisessa yhteisössä) usko vaikka kuinka hölmöihin, mutta heti kun jotain noista hölmöistä uskomuksista pyritään saattamaan osaksi lainsäädäntöä, on pyrkimykset torjuttava. Edelleen lapsin indoktrinointi on tehtävä kielletyksi. Uskontokasvatus on pelkästään haitallista lapsen ja nuoren kehityksen kannalta kognitiivisten valmiuksien kehittymättömyyden takia.

Nyt näyttää siltä, että Suomesta on tulossa aidosti monikulttuurinen ja uskonnollisesti pluralistinen, on entistä tärkeämpää, että julkinen valta on sekulaari. Tällöin minkä tahansa uskonnon haitat voidaan paremmin torjua asettamatta mitään uskontoa erityisasemaan.

Anti-evankelioimalla kaikki uskonnollisia väitteitä esittävät, edistetään ihmisarvoista yhteiskuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti