maanantai 14. syyskuuta 2015

Raamattukritiiikkiä 14.9.2015



Jes 15:1 – 18:7
Jesaja on profeettana yliarvostettu kuten sekä edeltäjät että seuraajat. Profetiat eivät vaan toteudu sen tarkemmin kuin pelkästään arvaamalla. Vaatii melkoisen epärehellistä verbaaliakrobatiaa, jotta Raamatun teksteistä löytää yhtään mitään todellisuutta vastaavaa. Se ei tietenkään haittaa uskovia, sillä he ovat epärehellisyydessä spesialisteja. Tai sitten harhaisia. Kumpikin tapa edellyttää todellisuudesta vieraantumista ja se ei taas voi olla kenellekään hyväksi.
4. Näin on Herra minulle sanonut: "Minä pysyn hiljaa ja katselen asunnostani kuin hehkuva helle päivän paistaessa, kuin kastepilvi elonajan helteessä."
Just joo, joku materiaton henkiolento juttelee juuri Jesajalle. Tämä sama henkiolento katsellee, mutta millä?
Tavalliseen tapaansa tuo aavikkobarbaarinen sadistinen despootti lupailee jos jonkinlaista vastoinkäymistä, mutta ainahan nämä pullistuneen egon omaavat ”jumalat” lupailevat liikoja.

Gal 1:1 – 24
Nyt Paavali on siirtynyt kiusaamaan galatalaisia. Kuinka ollakaan Paavali on taas tukkanuottasilla muiden ”evankeliumin” julistajien kanssa. Paavalin agenda on oman valtansa pönkittäminen seurakuntien keskuudessa.
Siiten seuraa taas yksi Raamatun ristiriidoista: Paavali väittää menneensä Jerusalemiin kolme vuotta siitä kun hän soi kohtauksen, jonka aikana väitti tavanneensa Jeesuksen. Toisessa yhteydessä Paavalin väitetään matkanneen Jerusalemiin heti kohtauksen jälkeen.
Niin tai näin, Paavali väittää tavanneensa Jerusalemissa varhaisia apostoleja. Todellisuudessa Paavali tuskin tapasi ketään apostoleista. Jerusalemin retki on sekin yksi tarinaan kirjoitetuista episodeista, jotka ovat pelkästään tarkoitushakuisia Paavalin agendan vahvistamiseksi.

Snl 23:12
12. Tuo sydämesi kuritettavaksi ja korvasi viisauden sanojen ääreen.
…niin nämä ”sananjulistajat” pieksevät sinut henkihieveriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti