lauantai 5. syyskuuta 2015

Maahanmuuttajien ja pakolaisten evankelioiminen on haitallista



Monet uskovat ja jotkut kristilliset järjestöt ovat esittäneet, että evankelioimista tulisi kohdentaa maahanmuuttajiin ja pakolaisiin. Tällainen menettely on pelkästään haitallista ja typerää. Oletuksena on, että maahanmuuttajat ja pakolaiset ovat muslimeja.

Evankelioimalla käännyttämisessä yksi selvästi epätosiin premisseihin perustuva uskomusjärjestelmä pyritään korvaamaan toisella yhtä selvästi epätosiin premisseihin perustuvalla uskomusjärjestelmällä. Kaikki uskonnot ovat haitallisia kenelle tahansa.

Parhaiten maahanmuuttajia ja pakolaisia sopeutetaan suomalaiseen yhteiskuntaan tarjoamalla heille koulutusta ja työtä. Integroituminen yhteiskuntaan tapahtuu maallistumalla, ei primitiivisten uskomusten kautta. Erityisen tärkeää on naisten ja lasten koulutus. Kolmessa Aabrahamista polveutuvassa uskonnossa naisten ja lasten asema on ala-arvoinen. Heidän koulutustasoaan parantamalla tämä merkittävä väestönosa ymmärtää, että hekin ovat ihmisiä, eivätkä toisen luokan kansalaisia.

Patriarkaaliset uskonnolliset järjestelmät eivät kestä tietoa, faktoihin pohjautuvaa maailmankatsomusta. Koulutuksen myötä naisten ja lasten asema maahanmuuttajayhteisöissä paranee. Täten ko. yhteisöt joutuvat ennen pitkää luopumaan primitiivisistä uskomuksistaan, koska eriarvoisuutta ja epätasa-arvoa ei pystytä vakuuttavasti perustelamaan joillakin muinaisilla ja selvästi haitallisilla uskonnollisilla uskomuksilla.

Kaikkialla länsimaissa, missä uskontojen vaikutus on vähentynyt maallistumisen myötä, on elintaso ja hyvinvointi lisääntynyt. Ei ole viitteitä siitä, ette maahanmuuttajien ja pakolaisten tapauksessa kävisi myös em. tavalla.

Vielä kun julkinen valta saataisiin uskontoneutraaliksi siten, että koululaitos ei ottaisi kantaa ja tukisi ”oman uskonnon” opetusta, oltaisiin kestävällä perustalla kohti oikeudenmukaista ja aidosti moniarvoista yhteiskuntaa. Uskonnolliset uskomukset tulisivat niin privaatteja, ettei niillä olisi minkäänlaista merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Panostamalla maallistumisen edistämiseen, parannetaan kaikkien ihmisten asemaa yhteiskunnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti