lauantai 26. syyskuuta 2015

Uskoontulon markkinointi perustuu huijaukseen



Jos uskoontuloa koskevalla sivustolla esitetään seuraava disclaimer, niin sivusto suorastaan kerjää kritiikkiä osakseen:

Uskoontulo.netin linkkiä ei saa levittää tarroilla, kiinnitettävillä tai jaettavilla teksteillä, plakaateilla tai muilla vahinkoa tuottavilla tai häiritsevillä tavoilla.

Seuraavaksi voidaan kysyä: Miksi tuo sivusto saa levittä epätosiin premisseihin perustuvaa ideologista ja haitallista propagandaa, mutta sivuston väitteitä ei saisi kritisoida? Sanavapaus ei olekaan kristillinen hyve. Kun väitteet on kerta toisensa jälkeen osoitettu pelkäksi toiveajatteluksi ja suoranaisiksi huijauksiksi, niin mikään disclaimer ei oikeuta kritiikin vaientamiseen.

Sivustoon voi perehtyä tuolla:

Uskoontulo on sitä, että ihminen löytää yhteyden Jumalaan Jeesuksen kautta, ottaa vastaan syntien anteeksiannon ja Jeesuksen elämänsä johtoon.

Ehkä niin, jos Jumala olisi olemassa oleva olio ja Jeesus historiallinen henkilö. Syntikään ei ole reaalimaailman ilmiö, joten olematonta ei ole mahdollista pyytää ja saada anteeksi. Jos nyt kuitenkin Raamattu olisi millään lailla validi opus, niin Jumala ja Jeesus olivat niin häijyjä ja häiriintyneitä tyyppejä, ettei kukaan vähänkään ajatteleva ihminen voi hyväksyä sellaista epähumaania toimintaa. 

Ihminen on tarkoitettu elämään Jumalan yhteydessä, ja Jumalalla on jokaista varten täydellinen suunnitelma. Ilman Jumalaa elämästä puuttuu jotain olennaista eikä sen perimmäinen tarkoitus täyty.

Jostain ihmisen tarkoituksesta ihmisen itsensä ulkopuolien toimijan määrittelemänä, ei ole todennettavaa näyttöä. Koska yhdestäkään jumalasta ei ole todennettavaa näyttöä, väite jumalan suunnitelmasta on vailla sisältöä. Subjektiiviset kokemukset eivät tee väitteistä tosia. Täten sivuston uskoontuloa kuvaavat kokemukset ovat pelkästään kokemuksia, jotka uskoontulleet ovat tuottaneet aivan itse. Mitään kokijan ulkopuolista toimijaa ei voida todentaa. Lopulta ilman jumalaa elämä on samaa elämää kuin olemattoman jumalan kanssa. Uskonnottomat ovat vähemmän harhaisia, koska eivät pidä kosmisia jumalalisia henkiolentoja reaalisina näyttöjen puutteen takia.

Ihminen on iankaikkisuusolento, elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Jeesus on kärsinyt ristillä jokaisen puolesta syntien rangaistuksen, niin ettei kenenkään tarvitsisi kärsiä tätä rangaistusta iankaikkisessa kadotuksessa.

Olipa taas epärehellinen väite sivuston ylläpitäjältä. Ihminen on kuoltuaan kuollut; siinä kaikki. Tämä voidaan todentaa.

Jos Jeesus nyt jollain kumman tavalla oli historiallinen henkilö, niin kuolema ristiinnaulittuna ei Jeesuksesta millään tavoin spesiaalia henkilö. Ristiinnaulitseminen oli tavallinen mestausmetodi pari tuhatta vuotta sitten
Kadotuskin on vain fantasiaa ja Raamattu paljolti fantasiakirjallisuutta. Täten väite kadotuksesta on sekin epärehellinen, eikä kadotuksellakaan ole reaalimaailman relevanssia.

Ilman omakohtaista uskoa Jeesukseen ja kääntymistä Hänen puoleensa tämä ei kuitenkaan astu voimaan.

Sitkeitä valehtelijoita nuo uskovat. Suggestioherkkä ihminen saattaa jopa pitää väitettä totena kyseenalaistamatta väitteen validiutta. Juuri sen varaan epärehelliset evankelistat perustuvat toimintansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti