sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 20.9.2015



Jes 33:15 – 35:10
Taas tulee perikato – ihan kuten tuli eilenkin. Ja taitaa tulla huomennakin. Niin meni profeetan ennustukset taas kerran pieleen.
2. Herra on vihastunut kaikkiin kansoihin ja kiivastunut kaikkiin niiden joukkoihin. Hän on vihkinyt ne tuhon omiksi, jättänyt ne surmattaviksi.
Niinpä niin… juu ei…Saahan sitä puhua ihan mitä haluaa, mutta fakta tuo ei ole.
Sitten seuraa taas barbaarisen primitiivistä väkivaltaa: 6. Herran miekka on verta täynnä, se tiukkuu rasvaa, lampaiden ja pukkien verta, pässien munuaisrasvaa. Herralla on näet uhri Bosrassa, suuri teurastus Edomin maassa.
Mitä minä ja monet muut olemme sanoneet Jahven sairaasta väkivallasta?

Gal 5:13 – 26
Paavali puhuu joutavia oman yhden hengen lahkonsa nimissä: 14. Koko laki on näet täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
Tuo Paavalin mielipide suivaannutti juutalaiset. Häiriintyneen jutut jätetään yleensä omaan arvoonsa, mutta on perin valitettavaa, että Paavalin hourailusta tuli teologian dogmi pitkäksi aikaa. Se taas on aiheuttanut mittaamatonta inhimillistä kärsimystä.

Snl 23:22 – 23
23. Osta totuutta, älä myy, osta viisautta, varoitusta ja ymmärrystä.
Totuus, viisaus ja ymmärrys ovat aivan ilmaisia. Ne jotka markkinoivat uskonnollisia väitteitä tosina aika tyypillisesti rahastavat tuotteesta, joka on epäkuntoinen. Tällaista kutsutaan huijaukseksi ja sillä alalla evankelistat ovat ihan eksperttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti