keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Konservatiivisten kristittyjen olematon auttamishalu Suomessa



Euroopan pakolaiskriisin tiimoilta ei ole konservatiivisissa, fundamentalistisissa, karismaattisissa sekä vapaissa suunnissa juurikaan esiintynyt hädänalaisten kanssaihmisten auttamishalua. Konservatiivisin pakolaisia auttamaan tehneen kehotuksen teki Paavi.

Suomalaisilla keskustelupalstoilla julmuus ja välinpitämättömyys saavat absurdin brutaaleita muotoja.
Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat rikollisia, koska Jumala…
Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat Jumalan rangaistus, koska Jumala…
Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat jihadisteja, koska Jumala…
Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat muslimeja, koska Jumala…

Tällaistako on Raamatun kirjaimellisten ottavien lähimmäisen rakkaus? Siltä se näyttää keskustelupalstojen perusteella. Nämä fundikset ovat aina pistäneet päänsä pensaaseen. No pitäkööt päänsä siellä pensaassa ja rukoilkoot vaikka elämänsä loppuun asti. Taitaa olla parempi, että nuo fundikset pysyvät omissa piireissään ja mahdollisimman paljon poissa tieltä silloin maailmassa tarvitaan välitöntä toimintaa. Toisuskoisten ja vääriä dogmeja kannattavien elämällä ei ole näille inhimillistä vastuutaan kanssaihmisten hätää halveksiville ryhmille mitään merkitystä. 

Edellisen perusteella nuo uskovat eivät ole ihmisiä vaan sadistisia epäihmisiä. Oikeastaan he vain toteuttavat sadistisen Jumalansa väkivaltaista agendaa: kaikki toisinajattelijat voi jättää oman onnensa nojaan ja vielä kuolemaankin.

Pakolais- ja maahanmuuttajien kriisin ratkaisu jää taas tyypilliseen tapaan meidän sekulaarien humanistien ja maltillisten kristittyjen sekä jo maassa olevan maltillisten ja liberaalien muslimien huoleksi.

Meiltä sentään löytyy lähimmäisenrakkautta toisin kuin Jeesus-hörhöiltä. 

Sekään, että tulijoiden joukossa saattaa olla joitakin jihadisteja, ei oikeuta auttamatta jättämiseen. Äärilaidan kristittyjen pelot siitä, että juuri heidän epätosiin premisseihin perustuva ”oikea” oppi korvattaisiin toisella yhtä epätosiin perustuvalla ”oikealla” opilla, on täysin epärealistinen. Maallistuminen koskee myös muslimeja ja suurin osa tulijoista onkin jo valmiiksi maallistuneita nimimuslimeita, joille uskonto merkitsee yhtä vähän kuin tavalliselle suomalaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti