keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 30.9.2015



Jes 60:1 – 62:5
Jesajan ”profetiat” tulevasta messiaasta koskevat pelkästään Israelin hallinnon uudelleenjärjestelyjä itsenäisen valtion myötä. Mitään viitteitä jostakin ”jumalallisesta” messiaasta ei esitetä. Uuden Testamentin kirjoittajat tunsivat sen verran näitä Vanhan Testamentin kirjoituksia, että saivat jo itsessään epäuskottavalla Jeesus-tarinalle muka tukea Vanhasta Testamentista. Metsään meni seki huijaus.
Tätä uutta Siionia Jesaja sitten hehkuttaa aivan liian pitkään, joten sekin tarina uppoaa omaan mahdottomuuteensa.

FI 1:27 – 2:15
Paavali kehottaa seurakuntalaisia sopuun, mutta on itse samaan aikaan haastamassa riitaa vähän kaikkien kanssa. Sen tyyppinen käytös on vieläkin aika tavallista evankelistoille: Paavali ja hänen seuraajansa ovat täysin läpimätiä kusipäitä. On perin valitettavaa, että paavalilainen teologia on niin merkittävässä asemassa kristinuskossa.

Snl 24:12
12. Jos sanot: "Emme tienneet siitä," niin ymmärtäähän sydänten Tutkija asian. Sielusi Vartija tietää sen, ja hän maksaa ihmiselle hänen tekojensa mukaan.
Muinaista kryptistä juutalaista folkloristiikkaa. Sydän on lihas ja sieluja ei ole olemassa. Aika harhaista sanailua sananlaskun kirjoittajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti