keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Leif Nummela on epähumaani valehtelija



Eilen kommentoin Leif Nummelan pääkirjoitusta verkkojulkaisu Uusi Tiessä. Leifin röyhkeät valeet summautuvat kirjoituksen viimeisessä kappaleessa. Kuinka epärehellinen voikaan uskovainen olla?

Yhteistä kaikille edellä mainituille ilmiöil­le on se, että ne ovat täysin kristillisen ajattelun vastaisia.
Nummela viittaa tässä Planned Parenthoodiin ja Amnesty Internationaaliin, joka ovat tehneet ensiluokkaista työtä naisten olojen parantamisessa ja ihmisoikeuksien toteuttamisessa. Nummelan kaltaisille uskoville ihmisoikeudet ja ihmisten itsemääräämisoikeus ovat myrkkyä.

Kristinuskon mukaan ihmiselämä on pyhää sikiämisestä hautaan saakka, ja tietysti myös siinä välissä.
Vain Nummelan oman suppean ajattelun mukaan. Mitään ”pyhää” ihmiselämään kuten mihinkään muuhunkaan ei liity. Ihmiselämä on arvokasta ihan itsessään. Nummela pyrkii lisäksi kontrolloimaan naisen ruumiista väittämällä, että hedelmöittyneellä munasolulla olisi ihmisoikeudet. Täten Nummela pyrkii demonisoimaan abortin. Naisella itsellään ja vain hänellä on kaikki päätäntävalta, ei kenelläkään muulla. Siihen ei ole patriarkaalista barbaarista ajattelua edustavilla uskovilla nokan koputtamista, vielä vähemmän mielikuvitusolennolla, jota Jumalaksi kutsutaan.

Jumalan luomana, ja Kristuksen lunastamana, jokaisella ihmisellä on luovuttamaton ihmisarvo.
Jumalasta ei ole todennettavaa näyttöä kuten ei ole luomisestakaan. Kristuskaan tuskin oli historiallinen henkilö, joten lunastuskin on maagista toiveajattelua. Sitä paitsi raamatullinen lunastus edellyttäisi raamatullista syntiinlankeemusta ja se taas on myytti. Sitä paitsi Aatami ja Eeva eivät olleet historiallisia henkilöitä. Ihmisarvo riippuu vain ja ainoastaan ihmisestä itsestään. Mitään maagisia mielikuvitusolentoja siihen ei tarvita.

Kun tästä näkemyksestä luovutaan, ihmisen arvo häviää ja ihmisestä tulee kauppatavaraa.
Taivaallisen tyrannin, a.k.a. Jahven yhteiskuntajärjestelmässä, ihminen on Jumalan ja Saatanan välistä kauppatavaraa, eikä ihmisellä ole asiaan paljon sanomista. On perin typerää, että Nummela ja muut uskovat ovat antaneet todentamattomille mielikuvitusystävilleen näin paljon vaikutusvaltaa. Me sekulaarit humanistit emme koskaan näe ihmisarvoa kauppatavarana kuten uskovat. Uskovien moraali on tunnetusti lähes joka asiassa läpimätä ja tästä Leif Nummela on tyyppiesimerkki.

Näin on käynyt yhä uudestaan esi- ja jälki-kristillisissä kulttuureissa.
Esimerkiksi Skandinavian maissa on luovuttu barbaarisesta kristillisestä hegemoniasta. Tästä on ollut seuraseurauksena, että jälki-kristillisissä kulttuureissa ihmisoikeudet ovat arvossaan. Leif Nummela on valehtelussaan paatunut tapaus: hän esittää toistuvasti epätosia asioita tosina.

Ateistinen ja muu antikristillinen ajattelu ei tarjoa ihmiselämälle sen enempää luovuttamatonta arvoa kuin tarkoitustakaan.
Ateismi tarkoittaa vain sitä, että ihminen ei usko jumaliin. Asiaan ei liity mitään muuta. Sekulaari humanismi taas takaa ihmisille oikeuden määritellä itse itsensä. Tämä on selvästi parempi järjestelmä kuin taivaallisen olemattoman tyrannin mielivalta. Elämänkin tarkoitus on se, minkä kukin ihminen sille antaa.

Jälkikristilliset länsimaat ovat tienhaarassa, jossa monet yksilöt ja kansakunnat ovat olleet ennenkin historian aikana.
Niinkö? Nyt kyllä Nummela dramatisoi tilannetta. Tämäkin menee selvästi Nummelan valehtelun piikkiin.

Valitaanko paluu raamatulliseen uskoon ja arvomaailmaan ja sitä seuraavaan elämän kulttuuriin?
Juuri eilisessä kirjoituksessani perustelin, miksi Nummelan propagoima kristillinen kulttuuri on epähumaani kuoleman kulttuuri. Perustelut löytyvät sieltä. Jos toimittaisiin Nummelan toivomalla tavalla mentäisiin suoraan aavikkobarbaarien kulttuuriin.

Vai valitaanko kristinuskosta luopumisen ja kuoleman kulttuurin tie?
Koska kristillisestä kulttuurista luopuminen on tuottanut edistystä ja hyvinvointia ja kaikinpuolista ihmisoikeuksien kunnioitusta, niin Nummelan argumentti on pelkästään idioottimainen.

Nummelan olisi tarpeen hankkia todellisuudentajua!

Nummelan propagandaan voi tutustua tuolla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti