sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 13.9.2015



Jes 12:1 – 14:32
Heimoa vituttaa kun heimojumalasta ei ole universaaliksi despootiksi. Heimoa vituttaa sekin, että tuo heimojumala ei oikein tunnu toimivan heimon etujen mukaisesti, vaikka aiemmissa Vanhan Testamentin teksteissä muuta väitettiin.
Tämän vitutuksen tulkkina on Jesaja. Heppu maalaille uhkia sinne, missä sellaisia ei ole. Mahdollisuuksiahan profeetat eivät näe koskaan.
Väkivaltaisen mielipuolen, jota myös Jumalaksi kutsutaan, keinovalikoima on aina vaan brutaalimpi: 16. Heidän pienet lapsensa murskataan heidän silmäinsä edessä, heidän talonsa ryöstetään, ja heidän vaimonsa raiskataan.
Tällainen mielipuoliko on kaikkivaltias? Ei vaan pahasti häiriintynyt hullu. Jahve ei koskaan pysty kasvamaan oman mielipuolisen väkivaltansa yli.

2 Kor 13:1 – 13
Palestiinan pummi nimeltään Paavali hourailee aivan sekopäisiä juttuja. Tällaisen hepun hourailusta tuli sitten kristillisen teologian kulmakivi. Se taas on aiheuttanut niin paljon haittoja, että kristinuskosta tulee itse kunkin luopua välittömästi. No samaa voidaan sanoa kaikista uskonnoista.

Snl 23:9 – 11
Taas kerran kaikki asiat yritetään kääntää päälaelleen: 9. Älä puhu tyhmän kuullen, sillä hän halveksii viisaita sanojasi. Jokainen uskontoihin skeptisesti suhtautuva on viisas, mutta heimojumalalle ja heimolle tällainen ei sovi vaan toisinajattelijat pyritään demonisoimaan, koska oma ajattelua on pähkähullua, eikä siinä ole mitään totuutta edes nimeksi.
10. Älä siirrä ikivanhaa rajaa äläkä mene orpojen pelloille.
11. Heidän sukulunastajansa on väkevä, ja hän ajaa heidän asiansa sinua vastaan.
Orpojen pelloille? Sukulunastaja? Onko tämän sananlaskun kirjoittaja taas pössytellyt pilveä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti