tiistai 29. syyskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 29.9.2015



Jes 57:14 – 59:21
On tuo Jahve aika taitamaton olio, kun joutuu kommunikoimaan Jesajan kautta sen sijaan, että tekisi ihan itse asiat selväksi aivan kaikille. Ei kovinkaan vakuuttavaa toimintaa kaikkivoivaksi väitetyltä oliolta.
Jesajan jutuista voi päätellä vihanhallinnan olevan problemaattista Jahvelle. Oliolla on kyrpä otsassa pienimmästäkin syystä. Olio kiukuttelee ihmisille siitäkin, että on itsen mokannut lähes kaiken.
Sapatista sanotaan: …kunnioitat Herran pyhäpäivää ja pyhität sen, niin ettet toimita omia töitäsi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia, Mitä muuta kuin joutuvaa puhetta ovat saarnat, joita uskovat hampaat irvessä kuuntelevat sapattina yrittäen vielä pitää totena perusteettomia ja selvästi epätosia väitteitä.

FI 1:1 – 26
Tällä kertaa Paavali alkaa kiusata filippiläisiä. Paavalin ego pullistuu kuin ilmapallo. Mitä useamman kirjeen Paavali kirjoittaa, sitä mahtipontisentisemmiksi jutut muuttuvat. Paavalin kirjeitä lukemalla voi seurata Paavalin hulluuden lisääntymistä.

Snl 24:10 – 11
10. Jos olet ollut veltto, joutuu voimasi ahtaalle vaikeana aikana.
Vaikeuksien kohdatessa niin ”veltot” kuin ”kovatkin” joutuvat ponnistelemaan. Siihen ei auta rukous vaan ihan itse jokainen joutuu yleensä sotkut selvittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti