perjantai 6. tammikuuta 2017

Vähän juttua skientologeista

Pahalaisen asianajajan blogissa käsiteltiin viimeksi skientologeja. Postasin kommnettiosuuteen seuraavan tekstin:



Tony Ortega on vuosien ajan kommentoinut blogissaan (Underground Bunker) päivittäin skientologien edesottamuksia. Underground Bunker löytyy tuolta: http://tonyortega.org/

Skientologien paavin David Miscavigen isä Ron Miscaviage julkaisi tarinansa hiljattain kirjana. Kovin hyvää sanottavaa Ronilla ei ollut pojastaan. Kirjan nimi oli muistaakseni Ruthless. Olen lukenut ko. teoksesta vain netissä julkaistuja pätkiä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana skientologien johtoportaaseen kuuluneita on eronnut paljonkin. Elviksen tytär Lisa Marie Presley on vaikuttanut taustalla toimittamalla julkaistavaksi (esim. Los Angeles Times) aika raskauttavia dokumentteja. Mark Ruthbun on esiintynyt paljon julkisuudessa. Samoin Headleyn pariskunta. Karen de la Carrierella on youtube-kanava SurvivingScientology. Tämäkin jo ikääntynyt leidi oli aika korkealla skientologien hierarkiassa.

Tory Christianin youtube-kanavalla ToryMagoo44 on kaikenlaista tietoa skientologien tekemisistä. Myös tämä ikääntynyt leidi oli hierarkiassa korkealla.

Kun youtuben hakukenttään kirjoittaa nimen Chris Shelton, niin tuon kaveri on julkaissut todella paljon skientologiaa kritisoivia videoita.

Sitten on sellainen kuin LipTV:n MediaMayhem-sarjan skinetologian kritiikki. Tämä on hyvin asiapitoinen keskusteluohjelma. Kirjoita youtuben hakuun: Media Mayhem Scientology.

Tuo alussa mainittu Tony Ortega kirjoitti kirjan Paulette Cooperista. Kirjan nimi on The Unbreakable Miss Lovely. Cooperin tarina on todella mielenkiintoinen. Hän julkaisi jo vuonna 1971 todella kriittisen kirjan skientologeista. Kirjan nimi oli muistaakseni The Scandal of Scientology (tai jotain sellaista). Tuon kirjan takia Cooperia vainottiin vuosia. Hänet yritettiin lavastaa pommiuhkausten ja tappouhkausten tekijäksi ja melkein onnistuttiin, mutta vuonna 1977 FBI ratsasi skientologien toimistot ja takavarikoiduista dokumenteista kävi totuus ilmi. Muistaakseni 11 skientologia joutui lusimaan.

Näistä skientologeista löytyy juttua vaikka kuinka paljon amerikkalaisilta sivustoilta, mutta tässä vähän alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti