keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Kristofasistit soluttautuvat Suomen kouluihin - ainakin yrittävät



Tämän päivän Uuden Suomen Puheenvuoro-palstan blogeista löytyy tähän mennessä kaksi kirjoitusta, jotka ovat kuin suoraan amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston kristofasistisen suuntauksen pelikirjasta.

Aito Avioliitto ry:n aktivistina tutuksi tullut Arto Jääskeläinen jatkoi hurlumhei-kirjoitteluaan. Jääskeläisen jutut ovat…no Jääskeläisen juttuja suoraan faktavapaalta vyöhykkeeltä. Arto nyt näkee mörköjä siellä sun täällä ja se kertoo hänestä aika paljon. Kristofasistihan tuo Jääskeläinen on, mutta aika harmiton sellainen, sillä hänen juttunsa ovat niin helposti debunkattavaa läpinäkyvää kiihkoilua, että ne aiheuttavat ilmiön nimeltä ”weapons-grade-facepalm”.

Toinen kristofasistinen kirjoittaja oli ainakin minulle uusi tuttavuus, heppu nimeltä Pentti Mattila. Hänen kirjoitukseensa oli aika näppärästi piilotettu kristofasistien soluttautuminen kouluihin. Jutun otsikko ”Ajatuksia tulevista vaaleista” ei kerro kristofasismista vielä mitään, mutta kirjoituksen sisällöstä voi poimia paljon amerikkalaista kristofasismia. Opettajana toimiva Mattila on Kristillisdemokraattien kunnallisvaaliehdokkaana Helsingissä.

Mattila: Minulle on ollut tärkeää opettajana, että pyrokratiaa, sääntelyä ja ohjausta tulisi vähentää liian yksityiskohtaisista opetussuunnitelmista ja koulutuksen järjestämisen määräyksistä.

”Pyrokratia” menee kaiketi typon piikkiin, mutta em. virkkeeseen sisältyy seuraava kristofasistinen aspekti: Yhdysvalloissa saatiin laadittua yli 200 vuotta kestäneen väännön jälkeen julkisen rahoituksen parissa olevien koulujen (luokat 1-12) koulujen yhteinen opetussuunnitelma (common core). Täten julkisista varoista rahoitetuissa kouluissa ei voi opettaa kreationismia tai ID:tä tms. faktana. Common coreen ei kuulu uskonnosta johdetut väitteet. Yksityiskouluissakin joudutaan opettamaan common coren mukaiset asiat, mutta koulu voi itse päättää muusta opetuksen sisällöstä tyyliin ”Jumala loi maailmakaikkeuden 6000 vuotta sitten” ja ”evoluutio on vain teoria”. Jotain tällaista Mattila havittelee Suomeen.

Mattila: En tiedä ketä hyödyttää jäykkyys koulutuksessa. Oppilaita hyvinkin! Opetussuunnitelman mukainen opetus ehkäisee lasten ja nuorten indoktrinointia uskontoon. Indoktrinointia sanon aivopesuksi, sillä sitähän se juuri on. Koulun opetussuunnitelman tavoitteena ei missään olosuhteissa tule olla uskonnon/uskontojen edistäminen. Antaa amerikkalaisten ihan itse kärvistellä kristofasistisen opetuksen kanssa.

Mattila: Myös pitäisi saada vähennettyä virastojen virkamiesarmeijan ohjausta ja muutenkin koulutus pitäisi vapauttaa enemmän vapaalle kilpailulle, ettei suurimmaksi osaksi valtio ja kunnat ole ainoita koulutuksen järjestäjiä, enkä näe mitään perustetta oppivelvollisuuden lisäämiseksi, sillä pakolla kukaan ei välttämättä opi mitään.

Niillä seuduilla Yhdysvalloissa, missä koulutus on vapautettu kilpailuille, noudatetaan monin paikoin voucher-systeemia. Tässä julkisista varoista annetaan könttäsumma jonkin tietyn koulun opetuksen järjestämiseen ja koulu itse järjestää opetuksen jollakin tavalla, yleensä uskonnolliselta pohjalta. Virallisissa tilastoissa nämä koulut ovat siis julkisrahoitteisia, mutta toimivat kuin yksityiset oppilaitokset. Toki seurakunnat ja muut uskonnolliset ylläpitävät omia koulujaan, mutta ne eivät kuulu voucher-järjestelmään. Irvokkain esimerkki vapaasta kilpailuista ovat ne koulut, joiden tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Siihen junaan ei pitäisi lähteä, koska esimerkit ovat karmaisevia.

Mattilan vaatimus oppivelvollisuuden rajaamisesta ja vähentämisestä on sekin suoraan amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston kristofasistisen suuntauksen pelikirjasta. Tieto tappaa uskon, ainakin uskon kristofasistisen fundamentalistisen äärilaidan. Tämäkin Mattilan argumentti tahtoo tehdä nuorista tietämättömiä moukkia, joita on sitten helppo rekrytoida kristofasistien riveihin.

Hyvä yleissivistys eliminoi näiden äärilaidan agendan. Tämä on todennettu niissä maissa, joissa oppivelvollisuus todella tarkoittaa oppimista eikä uskonnollista aivopesua.

On aika surullista, että nämä ”jääskeläiset” ja ”mattilat” haluavat tyhmistää lapsia ja nuoria, jotta heidän haitallinen kristofasistinen fundamentalistinen agenda tulisi yleiseksi laiksi. Taas jää meidän sekulaarien humanistin tehtäväksi korjata heidän aiheuttamansa haitat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti