sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Lestadiolaismafia elää ja voi hyvin vuonna 2017



Viime aikoina olemme saaneet tutustua lestadiolaismafian toimintaa pääministeri Juha Sipilän törttöilyjen yhteydessä. Pääministerin menettely täyttää kaikki konnuuden kriteerit: omaa etua tavoitellaan mihin hintaan hyvänsä, väärinkäytökset pyritään vaikenemaan kuoliaaksi tai ne kielletään kategorisesti. Tällainen toimintatapa on niin tyypillistä mafialle ja uskonnollisille kulteille ja kulttihan se lestadiolaisuuskin on.

Ruohonjuuri tason konnuuksista lestadiolaisten parissa on vuosien mittaan ansiokkaasti raportoinut mm. Vuokko Ilola. Uusimassa Kotimaa24:ssa julkaistussa blogissaan hän palaa tuttuun aiheeseen: Siihen kuinka lestadiolaisuudessa satutetaan toista. Ilolan kirjoituksen otsikko oli kuvaava: Uskalla vastustaa satuttamista.

Ilola on ollut kirjoituksissaan kovin kiltti. Monta väärinkäytöstä hän paljastanut, mutta koska jutut eivät ole olleet kovinkaan räväköitä, niin niihin ei ole juuri reagoitu. Tästä syystä lestadiolaisten epäeettinen toiminta sen kuin jatkuu. Sellaista edustaa juuri pääministeri Sipilän vittumainen vastenmielisyys ja ylimielisyys.

Lestadiolaisille – kuten minkä tahansa kultin jäsenille – on pakonomainen tarve olla oikeassa ja tuo oikeassa oleminen tarkoittaa kultin oman tulkintaa milloin mistäkin asiasta, vaikka karut faktat olisivat juuri tuota tulkintaa vastaan.

Lestadiolaisuudesta löytyy kaikki kulteille tyypilliset rangaistukset, joilla kuviteltuihin väärinkäytöksiin syyllistyneille pyritään saamaan aikaan paskahalvaus. Rangaistuksia ovat kuulustelut, julkinen häpäisy, karttaminen, toisinaan jopa fyysiset rangaistukset, jotka erityisesti lapsiin kohdistuneina ovat silkkaa pahoinpitelyä. Niiden kulttien parissa, joita minä olen tutkinut, skientologit ovat ihan oma lukunsa, mutta lestadiolaiset eivät jää paljon jälkeen.

Ilola tiivistää oman kirjoituksensa seuraavasti:
Vielä hankalammaksi homma käy, kun hätätilanne on täysin uskojan uskon varassa ja ”pelastettavalla” tätä uskoa ei ole. Hänellä ei ole kadotusta ja taivasta, ei uskoa yliluonnolliseen tai hänen uskonsa on erilainen. Tässä sitten käytetään kaikenlaisia keinoja, jotta helvetinmatkalainen saadaan taivastielle.

Politiikkaan ja talouteen soluttautuneesta lestadiolaismafiasta Yki Räikkälä sanoo seuraavaa:
Juha Sipilällä on kristillinen vakaumus. Hän on Rauhansanalainen. Rauhan Sanan hallitusta johtaa rovasti Ari Juntunen, Sipilän vaimon veli. Suku on tottunut johtamaan. Sipilä lienee jo yrityselämässä ojentautunut niin, että johtaja on ehdoton auktoriteetti ja esivalta. Nyt hän pääministerinä edustaa valtioesivaltaa. Esivalta on Jumalan asettama. Siis hän on Herramme meille esivallaksi asettama ja meidän tulee olla Hänelle kuuliainen.

Joko tänä vuonna päästään lestadiolaismafiasta eroon?

1 kommentti:

  1. Mitä sä selität? �� Foliohattu pois päästä!

    VastaaPoista