torstai 26. tammikuuta 2017

Timo Soinin kristofasismin kritiikkiä



Verkkojulkaisu Kirkko ja kaupunki (entinen Valomerkki) julkaisi Samuli Suonpään kriittisen puheenvuoron koskien ulkoministeri Timo Soinin hölmöilyjä politiikan saralla. Suonpään puheenvuoro kantoi otsikkoa: Kansallismielinen ja kristillissosiaalinen Suomi?

Suonpää juttu kannattaa lukea. Suonpää on poikkeuksellisen terävä kirjoittaja ja se on aika harvinaista kristillisissä julkaisuissa.

Jutun pointti on se, että ulkoministerimme veljeilee Turkin diktatorisen hallinnon kanssa. Soini pitää kaikkia Donald Trumpin tekemisiä oikein suotavina. Tämä tietenkin tarkoittaa myös kaikkien lieveilmiöiden varauksetonta hyväksymistä.

Soini onkin pisimmälle päässyt suomalainen kristofasisti. Soinin kristofasistisista lausunnoista Suonpää tekee johtopäätöksen:

Ei, ulkoministerit. Te kritisoitte nyt sitä, että Eurooppa hyväksyy ihmisiä, lähimmäisiämme. Se on kristillisempää kuin mikään muu. Eurooppalainen ihmisarvoja kunnioittava liberalismi ei ole jälkikristillistä vaan kunnioittaa kristinuskon kauneimpia perinteitä siinä kuin valistuksenkin perintöä. Mitään jälkikristillistä Eurooppaa ei olekaan. Liberalismi on järkikristillistä. Juuri tämä on se osa satavuotiaan isänmaani arvomaailmaa, joka on säilyttämisen ja suojelemisen arvoinen.
Vaaliohjelmassaan perussuomalaiset ilmoitti arvomaailmansa olevan kansallismielinen ja kristillissosiaalinen. Kansallismieliset ja kristillissosiaaliset arvot. Se oli totta vain osaksi. Mitään mieltä noissa lausunnoissa ei ole, ja kristillisyyskin on tästä kovin kaukana. Mitä jää?

Soinin jutut ovat nyt aina olleet mvlehden tasoisia, eikä kai parempaa ole odotettavissakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti